NIEUWS 24 URENLOOP

Quivr ontwikkelt nieuw telsysteem 24 urenloop

Of er ook dit jaar een symbolisch vrouwenrondje komt, moet nog blijken.
Of er ook dit jaar een symbolisch vrouwenrondje komt, moet nog blijken.

Na de breuk tussen LOKO en Ulyssis neemt Quivr dit jaar het telsysteem van de 24 urenloop voor zijn rekening. Het telsysteem zal licht verschillen van dat van de vorige editie. De voorbereidingen lopen vlot en ook de loopploegen warmen zich alvast op voor hét evenement van het jaar.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Na de editie van 2022 zette Ulyssis de samenwerking met LOKO definitief stop. LOKO ging toen op zoek naar een vervanger die het telsysteem van de 24 urenloop kon regelen. Uiteindelijk bood Quivr zichzelf aan: 'Na een intern overleg zijn we zelf op LOKO afgestapt', vertelt Wout Ceulemans, voorzitter van Quivr.

Een belangrijk verschil is dat wij werken met Bluetooth en niet met RFID, zoals Ulyssis

Wout Ceulemans, voorzitter Quivr

Sinds juni 2023 werkt het Quivr-team intensief aan het nieuwe telsysteem. 'Een deel van ons team is van nul begonnen en heeft onze eigen soft- en hardware ontwikkeld', vertelt Ceulemans. 'Het andere deel focust zich in de tussentijd op andere projecten, zoals onze app.'

Het nieuwe telsysteem zal voor de lopers niets veranderen. De rondjes zullen nog steeds met loopstokken worden gemeten, maar de onderliggende technologie is helemaal anders. 'Een belangrijk verschil is dat wij werken met Bluetooth en niet met RFID (radio-frequency identification, red.) zoals Ulyssis', benadrukt Ceulemans.

Vlotte voorbereidingen

Voorlopig wordt het systeem nog regelmatig getest. 'We worden daar goed in bijgestaan door LOKO Sport en haar Technical Support Division.' De communicatie met Quivr verloopt dan ook vlot, volgens Marion Cardous. Zij is coördinator Sport bij LOKO en staat samen met haar team in voor het reilen en zeilen van de 24 urenloop.

'De voorbereidingen lopen vlot dit jaar', vertelt Cardous. 'Maar we voelen zeker ook de impact van de inflatie.' Toch zal deze editie goedkoper zijn dan de vorige. 'Dat is voornamelijk te wijten aan het feit dat de vorige editie een feesteditie was', verklaart Cardous. 'Ook onze goede bedrijvenrelaties hebben ervoor gezorgd dat we konden besparen.'

De lopers van Atmosphere hopen dit jaar hun record opnieuw te verbreken

Runner's High  — het verbond tussen de letterenkringen en de Pedagogische Kring — hoopt het deze editie beter te doen dan vorig jaar. 'Slechter kan natuurlijk moeilijk', lacht sportverantwoordelijke Lucas Thijs van KOCO Letteren. Ze eindigden de voorbije editie als voorlaatste en hopen nu enkele plaatsen hoger te eindigen. Vanaf dit jaar doen ze dat met een kleiner team: NFK en Katechetika maken niet langer deel uit van de loopploeg.

De lopers van Atmosphere verrasten vorig jaar door hun eigen record te verbreken en hopen dat dit jaar opnieuw te doen. 'Onze trainingen worden gegeven door een lid dat in zijn vrije tijd ook atletiektrainingen geeft', vertelt Matthias Laureyn, sportpraeses van Atmosphere.

Ook VTK is klaar om de strijd aan te gaan met Apolloon: 'We trainen elke week van maandag tot donderdag', vertelt praeses Tom Vangronsveld. Het belooft weer een spannende editie te worden. Of er ook dit jaar een symbolisch vrouwenrondje komt, moet nog blijken.

Veto zal gedurende de hele wedstrijd een liveblog onderhouden op haar website. Voor alle updates en brekende nieuwtjes: volg het live op veto.be!

Powered by Labrador CMS