nieuws> Historisch grote recordsprongen

Apolloon wint de vijftigste 24 urenloop

De sportkotters ontvangen het goud, VTK eindigt als tweede en LBK en Ekonomika delen brons. Het absolute record van gelopen rondjes sneuvelt voor de zevende keer op rij.

Gepubliceerd

Na een bloedstollend laatste uur is het officieel: Apolloon wint de 50ste editie van de 24 urenloop met 1087 rondjes. VTK belandt op de tweede plaats na een historisch sterke prestatie: 1085 rondjes. Dat is welgeteld zeven meer dan haar vorige record. Apolloon verbreekt haar eigen, en tevens het absolute record eveneens met zeven rondjes.

Na afloop van de strijd uitten de twee topploegen hun respect voor elkaar. 'Zonder hen hadden we ons record nooit gebroken', vertelt Apolloon.

Het werd een gedeeld brons tussen LBK en Ekonomika. Beide ploegen liepen 1038 rondjes. Ook bij hen wordt het persoonlijk record verbroken: met respectievelijk 15 en 9 rondjes. Industria is met 960 gelopen rondjes de vijfde snelste ploeg, waarmee ze echter wel ver onder haar persoonlijke record zit, dat op 987 blijft staan.

De recordsprongen bij de grote vier zijn haast ongezien hoog.

Gedeelde twaalfde plaats, Atmosphere verrast

In de middenmoot was Atmosphere de grote revelatie: sinds het begin van de wedstrijd bezette ze onbewogen de 7de plaats. Daar eindigde ze dan ook met 926 gelopen rondjes, waarmee ze haar persoonlijke record topt met 38. LBK-praeses Wander De Nies voorspelde vorige week al dat deze loopploeg buiten de top 5 het meest in haar mars had.

Politika belandt opnieuw in de top 10 en vestigt zich dit jaar definitief als een waardige middenklasser. Ook in de middenmoot worden er grote recordsprongen gemaakt: Politika topt zichzelf met 10 rondjes en Wina gaat omhoog met 14.

Geschiedenis geschreven

Traditiegetrouw beleefden lopers en supporters een bewogen 24 uur. Van een stroomuitval en verklede lopers en mascottes, over bijzondere nevencompetities heen, naar een vergissing met de doorgeefstok. Iedereen had zijn ups en downs. Na een laatste uur aan verbluffende snelheden, kwam deze historische editie uiteindelijk toch tot zijn einde.

De lopers, de shifters, de organisatoren en met name de sportteams hebben het beste van zichzelf gegeven. Haal de geschiedenisboeken alvast boven: er zijn tal van pagina's te vullen na vannacht. Je kan de gebeurtenissen in detail herontdekken op onze liveblog.

Powered by Labrador CMS