artikel> Survival of the Student trekt ook dit jaar massa’s volk

Te land, te water en in de lucht

Hindernissenparcours ‘Survival of the Student’ trok voor haar vierde editie 1400 studenten aan. Zomerse temperaturen kreeg ze er gratis bij.

Gepubliceerd

Woensdag 18 april streek op de grasvlakte aan het sportkot voor de vierde maal op rij de obstakelloop ‘Survival of the Student’ neer. In 17 waves trokken studenten vastberaden het terrein op, om een parcours te trotseren van 6,5 kilometer, met onderweg 32 hindernissen te land, te water en in de lucht. Studenten plonsden in de gracht, zweefden over muren en baanden zich een weg door allerhande obstakels. Daar hoorden natuurlijk ook heel wat bussen kleurstof bij.

Ook dit jaar lokte het evenement dat door LOKO en sportkring Apolloon wordt georganiseerd heel wat studenten naar Heverlee, zo’n 1400 om precies te zijn. In tegenstelling tot vorig jaar raakten de tickets niet uitverkocht en bleven er een honderdtal liggen. ‘Maar er waren wel veel meer supporters aanwezig dan vorig jaar. Het was een erg succesvolle editie’, zegt Tine Hacour (LOKO Communicatie).

Een aantal hindernissen werden door kringen of sponsors georganiseerd, de meeste door LOKO en Apolloon zelf. Hacour: ‘We hebben de hindernissen dit jaar wat aangepast zodat er geen lange wachtrijen zouden zijn.’

Met het weer hadden de lopers ook geluk. ‘De Dijle was dit jaar heel geliefd’, zegt Hacour. ‘Deelnemers deden weinig moeite om voorzichtig over of onder obstakels te kruipen, maar sprongen meteen de Dijle in.’

Met een toegangsprijs van 10 euro en de nood aan een nieuw paar sportschoenen achteraf moeten lopers er wat voor over hebben, maar de vele gezichten spraken boekdelen: dat water in.

LOKO houdt traditioneel ook de score bij van individuele lopers, die je dan kan terugvinden op de website. ‘Dat is althans de bedoeling, maar ons systeem had last van een bug, we zijn nog aan het kijken wat we kunnen doen.’ Ook dit jaar is LOKO erg tevreden met de vlotte verloop van het evenement.

Powered by Labrador CMS