artikel> Sportactiviteiten stoppen, cultuurhuizen sluiten deuren

Update: alleen afhalen en nog maar twee schotels per dag in Alma

Studenten kunnen alleen afhalen in Alma, de online bestelmogelijkheden breiden uit. Het Universitair Sportcentrum zet zijn activiteiten voor kaarthouders stop.

Gepubliceerd

Update 13/03: Studenten mogen hun maaltijd niet meer ter plaatse eten in Alma. 'We voorzien nog steeds dagelijks in een klassieke en een vegetarische maaltijd aan de laagste prijscategorie. Die kunnen meegenomen worden of online besteld worden', vertelt Daniel Lips, CEO van Alma. Ook soep en broodjes kunnen de studenten afhalen. Alma's sluiten in de avonduren. Lees hieronder het artikel van 12/03.

In tegenstelling tot de Gentse studentenrestaurants sluit Alma de deuren niet. CEO Daniel Lips: 'We bekijken de situatie van dag tot dag en van uur tot uur, maar momenteel is een sluiting niet aan de orde.'

Om het principe van social distancing te volgen neemt Alma toch enkele maatregelen. 'We gaan over naar het principe van geschrankte zitplaatsen, in een dambordpatroon. Dat betekent dat je de plaats voor én naast je telkens leeg laat.' Ook in de Moete en Groep T moeten studenten op die wijze gaan zitten.

Voor de rijen aan de kassa en keuken komen er ook veranderingen. 'We zullen iedere dag twee maaltijden aanbieden in de laagste categorie: een vegetarische en een vleesmaaltijd', zegt Lips.

Deze maatregel komt er enerzijds omdat Lips een terugloop van het aantal studenten verwacht, en anderzijds omdat de doorlooptijd fel vermindert wanneer er maar twee maaltijden geserveerd worden: 'Contact wordt zo qua tijd en ruimte beperkt.'

Broodje app deluxe

Met het weblecturebeleid liet de KU Leuven al merken dat ze inzetten op technologie. Ook Alma zet technologie in tegen de verspreiding van het virus: 'We leggen het accent op meeneemmaaltijden. De werking van Broodje App zal worden uitgebreid', legt Lips uit.

Het wordt nu ook mogelijk om maaltijden te reserveren via de app. 'Zo moeten studenten niet langs de kassa passeren.'

Gedaan met zumba en film

Ook het Universitair Sportcentrum neemt maatregelen. Activiteiten voor sportkaarthouders zijn afgelast en je kan niet meer individueel reserveren voor sportactiviteiten. Het zwembad en het fitnesscentrum sluiten vanaf vrijdag 13 maart tot minstens 3 april.

Sommige activiteiten worden georganiseerd door externe partners. Daarvoor wordt nog bekeken of de activiteiten kunnen plaatsvinden.

Voor vertier naast sport zal de student zijn gading niet meer kunnen vinden in de cultuursector. Het volledige culturele leven in Leuven valt stil: alle cultuurhuizen sluiten hun deuren, van Het Depot tot Cinema Zed.

Powered by Labrador CMS