Cultip 11 maart tot 24 maart

Uw culturele gids voor de komende twee weken

07 maart 2019
Voorbeschouwing
Cultip
  • Expositie Veldlijnen: (14 februari – 29 maart, Vlamingenstraat 39): Niets zo actueel en controversieel als de relatie tussen het Oosters-oriëntalisme (islam) en de Westerse wereld. Beweringen in overvloed, maar helaas wordt dat zelden genuanceerd gedaan. Om daar verandering in te brengen opent het KADOC de tentoonstelling ‘Veldlijnen.’ Historische ontmoetingen en contacten tussen beide werelden en culturen worden in een context gezet, die voorbij de clichés gaat. Toegang is gratis voor iedereen.
  • Muziek Leuven Jazz (14 maart, verschillende locaties): Luid aangekondigd, maar op 14 maart wordt het Leuven Jazz festival afgetrapt. Op liefst vijf locaties (van hippe jazzclubs tot het artistieke STELPLAATS) zullen verschillende soorten jazz te horen zijn, met elk hun eigen associaties en inspiratie. Ook jij kan je van je creatieve kant laten zien: op locatie ‘ARTKOM’ kan je, geïnspireerd door alle jazz-sferen, je eigen ervaringen op het doek neerkwakken. Schilderen maar!
  • Film De Gave van de Verontwaardiging (te zien in Cinema Zed): Al is hij onze burgervader niet meer, op Leuven heeft Louis Tobback ontegenzeggelijk zijn stempel gedrukt. Ook in de Belgische politiek heeft hij geen kleine rol gespeeld. Maar wat voor rol? Wie is eigenlijk die man die 23 jaar Leuvens burgermeester was? Oervader of despoot, je kan het ontdekken in Cinema Zed.
  • Muziek Flavien Berger + Marc Melià (22 maart, STUK, 20u): Dromerige Franse chansons oubollig? Vergeet het maar. Muzikanten Flavien Berger en Marc Melià worden alom bewierookt en lijken ook buiten de Francofone wereld hun plek op te eisen. Met een mix van electronica, psychedelica en nostalgie zetten ze experimentele en vernieuwend optredens neer. Shows in Brussel en Parijs waren strak uitverkocht. 
  • Theater Move 37 (12 maart, STUK, 21u): Zwarte gaten, robots, donkere energie en kunstmatige intelligentie. De natuurkundige ontdekkingen zijn tegenwoordig verbluffend. Helaas zijn ze vaak ook erg onbegrijpelijk. Zou het theater hier misschien iets aan kunnen doen? Acteur Thomas Ryckewaert doet een poging in zijn voorstelling Move 37. Samen met kosmoloog Thomas Hertog van de KU Leuven proberen zij het ondenkbare uit te beelden. Een echte aanrader dus.
  • Musical Leonard Bernstein 100! - Broadway meets Bernstein (13 maart, 30CC/Schouwburg, 20u): Zegt de naam Leonard Bernstein je iets? Het zou wel moeten. De legendarische muzikant, componist en schrijver van de musical West Side Story heeft een erfenis waar je u tegen zegt. In deze musical doen sopraan Hanne Roos en pianist Jeroen D’Hoe het bruisende New York van Bernstein herleven. Fun gegarandeerd!

Gerelateerde Artikels

CulTip: 2 tot 15 maart

02 maart 2020
Voorbeschouwing

CulTip: 17 februari tot 1 maart

17 februari 2020
Voorbeschouwing

Veto's Oscarvoorspellingen 2020

05 februari 2020
Voorbeschouwing

Cultip 23 april tot 5 mei

23 april 2019
Voorbeschouwing

Cultip 25 februari tot 8 maart

20 februari 2019
Voorbeschouwing