artikel> Gemiddeld maakte de student maar liefst 117 schrijffouten

Het Non-conformistische Groot Dictee der Leuvense Studenten

Vorige woensdag vond het Groot Dictee der Leuvense studenten plaats. Het slotdeel van professor Dirk De Geests rectorale trilogie verleidde de deelnemers tot een bijzonder groot aantal fouten.

Gepubliceerd

Ondanks de bijdehante competitiviteit van je linguïstenknobbel geraakteje niet tot bij hét Leuvense spellingsconcours geskûtjesild? Geen zorgen: Veto heeft enkele (117, hetgemiddelde aantal) fouten integraal in het dictee opgenomen – perwoord tellen we maximaal drie fouten en klanken tellen als één fout. Kan jij zeallemaal vinden? De verbetersleutel vind je op onze website.

Prolegomenavoor een partiële re-evaluatie van Thomas Morus’ Utopiedenken

’s Winters werd de Groot-Leuvense habibabi kort geleden gekweld door deonerische viscositeit van utopieën, meer dan de tribulaties van de Soenieten enSjiieten in Verwegistan of het gekoeieneer van het anti-Mexicaanse cordon overkoeliearbeid. De lectuur van More’s visionaire panorama zette de would-beacteuraan tot een ontieglijk overpeinzen. Exceptionele, associatieve gedachtesprongenwisselden drastisch af met ideeëloze sublimatie. Ten langen leste besloot hijtot een majestueuze rondetafelconferentie om de tendentieuse distopischedownheid van de Verlichtingsideologie te ontwrichten.

Haastje-repje ijlden de rectoraledelegués, vervuld van girl power, op stilletto’s naar de solidariteitsstakingom daar met ontzaglijk kunst-en-vliegwerk in grote getalen de snelle reactiemachtvan de gepriviligieerde bourgeoisie te recruteren. Voorts verrichtten Youtubeen de massaal ge-e-mailde en gesms’te correspondentie adequaat hun werk. Op Secretaressedagwerd het Erasmushuis de locatie voor een multi-disciplinaire gedachtewisseling.Als een volleerde goeroe beleed de rector in Potjeslatijn en Indo-Europeeskoeterwaals de responsabilisering van het grote stadsleven.

De inderhaast opgetrommeldetoehoorders luisterden naar allerlei vermoeiende lezingen over de impact vanhet Doplereffect op micro-economische anti-utopieën, de ortopedagogischemeerwaarde van mitielscholen en de compensatoire Midden-Europese acclimatisatievia twee-onder-één-kap-woningwijken, om maar te zwijgen over het goed bedoeldeexposé over exotische kruiden zoals karwijzaad, ketoembar, koenjiet, kornoeljeen kruizenmunt. Pièce de resistance was een PowerPoint-presentatie overtechnologische contra-innovaties zoals de zwijhaak, de chimograaf, de osciloscoopen het recombinant DNA.

Gelukkig werd dit kaleidoscopischge-emmer door hooggeëerde en hooggeleerde intellectuelen frequentgeïnterrumpeerd. Een freile à-capella-koor zorgde zoetgevooist voorintermezzo’s, met verrukkelijke melodiën: Gregoriaanse hymnen maar ook music-hall-deuntjesin up-tempo. Een gerenomeerde mezzosopraan bracht, begeleid door een voortreffelijkeclavicinist, obaden, clasmer-jazz, schlagers etcetera.

Een exquis cateringbedrijfverschafte het chicste assortiment aan delicatessen voor gastroseksuelen:geenzins een ordinaire barbeque of fish en chips maar een mousserende daikiri-cocktailmet aloë vera of een sherry’tje, gevolgd door mini-entrecotejes, saté’tjes enfocachia’s, uiteraard Fairtradeproducten. Het Bruegheliaans dessertenbuffetbestond uit een sleense wafelenbak, boekweitpannenkoeken met Stevia en eenmiel-feuille. Fanaten van sixpacks hadden warempel vooraf gefrisbee’d,gebodybuild of gesquasht.

De cathartische scène werd bruuskverstoord door een nietsontziende non-conformistische goochemerd die stiekem Torfs’statieportret met maligne calligrafische graffiti had bekrast. Verbouwereerd wraaktede adjunct-vice-decaan in een dedainieuze en ten hemel schreiende jeremiadedeze malloot in mallot.

Post-factuumvatte de analyst acrostichongewijs in zijn resumeetje voor het anuarium hetevenement in vijf trefwoorden samen:

transcendentale theatraliteit,
onbijbelse onomatiologie,
risoïde retardering,
feërieke facilitator en
spik en span.

Daarmee vergathij wel de aanwezige Pzewalskipaardjes.

Powered by Labrador CMS