Middernacht: Ekonomika wipt LBK, Apolloon loopt uit

De tussenstand na vier van de vierentwintig uur

26 oktober 2016
Artikel
Auteur(s): Brecht Castel
Het blijft nog lang met twee woorden spreken, maar Apolloon staat er goed voor om zichzelf op te volgen op de erelijst van de 24 urenloop. Ekonomika gaat naar een 3e plaats ten nadele van LBK.

Apolloon heeft een voorsprong van vier ronden op VTK. Dat lijkt een grote marge, maar de zwaarste uren, tussen 3u en 6u in de ochtend, moeten er nog aankomen. Mentaal lijkt dit voordeel wel belangrijk om vol goede moede de nacht in te gaan.

De nummers een en twee lijken voorlopig gebetonneerd, maar op plaats drie staat een nieuwe ploeg. De economisten hebben de landbouwingenieurs voorlopig te grazen voor het brons. LBK en Ekonomika staan wel nog in dezelfde ronde. Het blijft dus razend spannend voor die begeerde plaats achter de twee traditionele grootmachten.

Verder in het klassement wisselen VRG Crimen (8ste) en Lerkeveld (9e) van plaats in het voordeel van de criminologen en de rechtenstudenten. Atmosphere klimt van de 12e naar de 10e plaats. Deze groep bestaat uit de studentenkringen Bios, Chemika, Geos en Merkator. Hun grote rivalen van Wina staan, helaas voor hen, nog wel drie plaatsen hoger op een constante 7e plaats.

Naast Atmoshpere is ook 4 Speed een sterke stijger. De gebundelde krachten van Farmaceutica, Thomas Morus, KLA en Crimen staan voorlopig op een 13e plaats. Veruit de sympathiekste ploeg van de 24 urenloop, Run for Specials, sluit de rij. Over deze warme ploeg brengen we later een verslag. Blijf alles volgen op onze liveblog.