Niet te missen op het Leuvense circusfestival CIRKL

Voorbeschouwing

12 mei 2017
Voorbeschouwing
Auteur(s): Gilles Michiels
Vandaag gaat aan de Vaartkom het nieuwe Leuvense circusfestival CIRKL van start. Wij lichten enkele blikvangers uit.

Leuven is al jaren een echte circusstad. Vanaf dit voorjaar zetten 30CC en Cirkus in Beweging dat extra in de verf met het gloednieuwe festival CIRKL. Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei ontdek je rond de Vaartkom het circus van vandaag en morgen. Hier alvast enkele niet te missen circusacts.

A SImple Space

Een wereldvermaarde compagnie is het Australische Gravity & Other Myths. Festivalcoördinator Jonas Van Soom (30CC) is er erg trots op dat CIRKL A Simple Space naar Leuven kon halen, waarin zeven acrobaten de grenzen van hun circuslichaam opzoeken. 'De voorstelling krijgt wereldwijd uitmuntende recensies, van Sydney tot New York. Gravity & Other Myths is ook de eerste circuscompagnie die in de 30CC/Predikherenkerk creëerde, net voor hun internationale doorbraak in 2013.' De voorstelling speelt op 12 en 13 mei om 21 uur en op 14 mei om 17 uur, steeds in de festivaltent op de Bottelarijsite.

De Langste Fanfare

Vier saxofonisten, een percussionist en 'een onnozelaar' uit het Gentse Conservatorium verenigden zich tien jaar geleden tot Die Verdammte Spielerei. Voor hun jubileum nodigen ze iedereen uit om mee te vieren en samen musicerend door de stad te marcheren. Iedereen kan deelnemen aan De Langste Fanfare. Of je nu graag trommelt, blaast of liever 'triangelt'. Speel je geen instrument, dan ben je welkom als majorette, vaandeldrager of gewoon om mee te marcheren. Deelnemers verzamelen om 13 uur op het Ladeuzeplein. De stoet vertrekt om 14 uur voor een stoet van 2 km door de stad, eindigend in het Sluispark.

Futbol y circo

Voetballer Mencho Sosa besloot de grasmat voor de circuspiste in te ruilen. De Argentijn mixt freestyle voetbal met klassiek circusgegoochel, strooit met voetbaltrucs en jongleerkunsten. Op een meesterlijke manier brengt hij zo de wereld van het voetbal en de magie van het circus bij mekaar. Sosa probeert ook zijn publiek actief te betrekken en doorspekt zijn act met de nodige dosis humor. Hem aan het werk zien kan op 13 mei om 14 uur en om 19 uur in het Festivalcentrum.

Gerelateerde Artikels