Student Music Festival 2017: Hard gaan op de Oude Markt

Van vrieskou naar vurig dansen

03 maart 2017
Recensie
Auteur(s): Ghijs Kilani
Deze donderdag stond de Oude Markt in het teken van de tweede editie van het Student Music Festival. Grote namen op de affiche zorgden voor een grote opkomst en een sfeer die allesbehalve winters was.

Gisteren vond het Student Music Festival plaats, een gratis festival voor studenten en scholieren dat probeert om wat van die zomerse festivalsfeer in het koude voorjaar te injecteren. Het initiatief van Ekonomika en VTK, dat voor zijn naamsverandering nog bestond als het Student Welcome Snow Edition, wist voor zijn tweede editie grote namen als 2 Fabiola, Regi en Peter Luts te strikken.

Vroege start, groeiend publiek

Reeds om 16 uur in de namiddag geeft Black Fox, lokaal DJ en regelmatig sfeermaker bij fakbar Dulci, de aftrap. Gezien het vroege uur was de opkomst echter nog miniem, en in het volle daglicht was de lichtshow op het podium maar een vreemd zicht. Black Fox werd opgevolgd door opkomend techno-dj Sem Thomasson, die voor een al even klein publiek zijn talenten kwam vertonen. Het grijze, regenachtige weer liet na enige tijd af, en zowel bezoekers als organisatoren waren verblijd met de open hemel die zijn plaats nam.

Wanneer ervaren DJ en producer Peter Luts aan zijn set begint, staat er opeens een heuse verhuislift voor het podium, hetgeen de man achter popgroep Lasgo duidelijk geen plezier deed. De twee dozijn aanwezigen konden genieten van een relatief sterke mix van bekende en minder bekende dansplaten, maar desondanks duurt het tot het einde van zijn set voordat het erop lijkt dat er volk begint toe te stromen.

Opvolgen deden de Partyshakerz, die met een playlist aan eerder platgedraaide feestschijven er amper in slaagden om de groeiende menigte aan het dansen te krijgen. Pas wanneer de meisjes van het reclameteam van Versuz in Hasselt enkele danspasjes op het podium komen vertonen zien we dat de aandacht van enkele festivalgangers weer strak naar voren gericht wordt.

Veel randanimatie was op het festivalterrein niet te bespeuren, zij het de vele tapstandjes van de cafés op de Oude Markt, en een infostand van telecomprovider BASE waar studenten nieuwe simkaarten konden komen registreren, een origineel al dan niet vrij oninteressant concept.

Legendes achter de draaitafels

Voor het eerst van de avond zien we de gehele menigte de heersende kou vergeten en volledig opgaan in zang en dans wanneer 2 Fabiola het podium betreedt. Met landsfavoriet en feestveteraan Pat Krimson aan het roer, lijkt het feestgewoel al aan te wakkeren met hun aanwezigheid alleen. Er werd meteen ingezet met tophits als Lift U Up en She's After My Piano, waarvan de songteksten doorheen heel het marktplein luidkeels meegeschreeuwd werden.

'Leuven, Do you feel it?' vraagt Patje aan het euforische publiek, en het antwoord, in de vorm van luid gejoel en gefluit, kan dan ook niet anders dan positief begrepen worden.

'Nà gun we boenken!'

toeschouwer

Limburgse legende Regi mag zich voor een reeds opgewarmde menigte plaatsen en brengt de feestintensiteit op een hoger niveau met de ene strakke technoplaat na de andere. Hoewel er aan de energie van de set niets verandert, valt het wel op dat in de tweede helft van zijn optreden het volume een serieuze duik neemt, hetgeen natuurlijk voor een stuk afdoet aan het impressionante draaiwerk van de Milk Inc. frontman.

'Nà gun we boenken' horen we een enthousiaste feestvierder roepen wanneer Mark With a K het podium betreedt. De Belgische hard dance dj bij uitstek mag het festival afsluiten met zijn kenmerkende snelle technobeats. Deze pasten echter niet echt meer bij het ondertussen serieus gedaalde volume van de muziek. Toch hield dit de meer actieve studenten niet tegen om bij elke snoeiharde drop grote moshpits te vormen en elkaar een potje schouderbeuken te verkopen.

Die laatste woelige set luidde het einde van de festivalsfeer in. De avond was om 23 uur echter nog jong, en veel van de feestgangers zochten dan ook meteen andere oorden op om hun avond verder te zetten.

Gerelateerde Artikels