Anna Claes

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Anna Claes

Anna Claes went offline on all social media account for three months and showed withdrawal symptoms. Three experts reflect on her experiences.

Anna Claes ging drie maanden lang door het leven zonder sociale media. Gevolg: een detox met afkickverschijnselen. Experts gaan aan de slag met haar ervaringen.

Het festival Shakespeare is dead brengt met 'Over de tong, over de lippen' een stuk dat zijn publiek herinnert aan de schoonheid van de hedendaagse toneelschrijfkunst.

Anna Claes ging met goede hoop naar de informele Vlaamse klimaattop in Gent. Wat ze daar zag, stelde teleur en baarde zorgen. 'De 1% bepaalt wie en wat waardevol is, niet jij of ik.'

Op het moment dat de wereld opnieuw stil lijkt te vallen, trekt het Leuvens Universitair Koor alle registers open met 'Muted'. En laat dat nu nét zijn wat we nodig hebben tijdens deze donkere dagen.

Steeds meer studenten maken zelf pornografisch materiaal om een centje bij te verdienen. Vooral tijdens het coronatijdperk biedt dat zekerheid.

De recente polemiek rond lichtvervuiling op het KNAL!-festival in Leuven heeft heel wat stof doen opwaaien. De vraag dringt zich nu op of het gaat over een eenmalig incident of een groter probleem.

Al vanaf de eerste lockdown verdubbelde het aantal aanmeldingen in opnamecentra door problematisch eetgedrag. 'De coronacijfers minderen, maar de cijfers van eetstoornissen lijken niet te volgen.'

Het Afrika Filmfestival opent zijn 25ste editie met Philippe Lacôtes La Nuit des Rois, een verhaal over de kunst van het vertellen en de zoektocht naar menselijkheid te midden van geweld en chaos.