Katrien Dreesen

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Katrien Dreesen

Studeren is geen luchtige bezigheid. Een eigen onderneming oprichten of opiniestukken voor De Morgen schrijven ook niet. Toch doet Yasmien Naciri het met een glimlach.

Het studentengezondheidscentrum behandelt slechts 20% van de studenten die psychische hulp nodig hebben. Gevolg van stigma en hoge drempel psychische zorg.

Wat biedt de KU Leuven aan om studenten te ondersteunen? En nog belangrijker: hoe probeert de universiteit mentale issues te voorkomen?

Rosalie is een pseudoniem. Zij getuigt in het kader van de reeks 'de (on)macht van onze gedachten' over psychische gezondheid bij studenten.

Florence is een pseudoniem. Zij getuigt in het kader van de reeks 'de (on)macht van onze gedachten' over psychische gezondheid bij studenten.

In twintig jaar tijd is het aantal diagnoses van een psychische stoornis bij jongeren met bijna veertig procent gestegen. Dirk De Wachter vertelt over de norm van perfectie en het taboe.

De omzet van Alma steeg dit jaar met 9,7 procent. Daarmee keert het studentenrestaurant de dalende tendens om.

Hoera! Dit jaar viert LOKO, de Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie, haar dertigste verjaardag. Maar wat heeft LOKO de afgelopen dertig jaar allemaal uitgespookt? Een overzicht.

Vorige week benadrukte Veto het gebrek aan diversiteit binnen de KU Leuven. Initiatieven zoals het Avicennafonds hopen hierin verandering te brengen.

Je een weg banen door een universitaire opleiding is niet altijd even makkelijk. Maar zelfs studenten met een visuele functiebeperking hoeven niet in het duister te tasten.

Op dinsdag 25 oktober gaat de 24 urenloop van start, maar voor het tweede jaar op rij laat Letteren de loopschoenen in de kast.

De wereld rond brengt deze week studentennieuws uit Nederland, India en het Verenigd Koninkrijk.

Door verschillende incidenten bij de studentenvereniging Vindicat is het niet meer zeker dat het studentenleven in Nederland erkend zal worden als immaterieel erfgoed.

Naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag van Thomas More's boek trapten de stad en de universiteit dit weekend het Utopia-festival af. Hoe leeft de utopie voort in bekende Leuvense hoofden?