Marjolein Petit

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Marjolein Petit

Hommeles bij rechtenkring VRG: het kiescomité heeft het winnende praesidium uitgesloten van de verkiezingen. Vrijdag, een maand na de kiesweek, komt het verdict van een extra beroepsprocedure.

Roel Van de Velde, muziekliefhebber en huisfotograaf van Het Depot, vertelt over de lange nachten als fotograaf, kansen benutten en de warmte van de Leuvense concertzaal.

Gratis menstruatieproducten in elke sanitaire ruimte van de KU Leuven: daar pleit de Studentenraad sinds kort voor. Op de campus Antwerpen en Brussel lopen al proefprojecten.

'Surfer Rosa Begijntje' spoort het publiek aan tussen de lijnen te lezen. Letterlijk: de acteurs staan tussen de tekst. Een mooi samenspel van alle takken van theater naar de pen van Adriaan Van Aken.

De Leuvense studentenkoepel LOKO beloofde vorig jaar een nieuwe, inclusievere codex. Dat project heeft nu maanden stilgelegen. Een nieuwe codex belooft een moeilijke oefening te worden.

Voor kostuumontwerpster en scenograaf Rosa Schützendorf vormen lichamelijkheid, intuïtie en creativiteit de heilige drievuldigheid. 'Zodra je iets op het podium zet, wordt het heilig.'

Geen avondklok of kleurcodes in de aula, en met meer dan drie vrienden op café: Leuven herleeft. 'Ik besef nu pas wat een vreemd jaar het eigenlijk was.'

Veto sprak met Sam Stenuit, praeses van het KVHV, over het nieuwe doopcharter: 'Het is een charter waar wij ons niet in thuis voelen.'

Twee weken geleden verzamelden 25.000 betogers zich op de straten van Brussel om te betogen voor een beter klimaatbeleid: een bottom-up boodschap. Maar wat kan jij als individu doen?

Het doopseizoen gaat bijna van start. De koepelorganisatie LOKO wil een drastisch verbod op dopen en schachtenverkoop vermijden. Ze start daarom een samenwerking met de stad en de politie op.