Pascal Beyer

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Pascal Beyer

Na een half decennium wachten streek de Beiaardcantus weer neer in Leuven en dat hebben we geweten.

Medica brengt tijdens het Interfacultair Theaterfestival een stuk over de boze jeugd en hun teleurgestelde ouders. Als het goed is, mag dat gezegd worden.

Sinds het begin van het conflict in Oekraïne worden gelijkenissen gemaakt met de Koude Oorlog. Zeker nadat Poetin de Russische kernwapens op scherp stelde was dat niet vergezocht, vindt Pascal Beyer.

De Leuvense oppositie is opvallend negatief over het beleid rond veiligheid, handel en financiën. 'Financiële soberheid kent het stadsbestuur niet.'

Veel studenten kwamen met corona terug van hun skireis. Van heenrit tot terugrit was er amper controle. Ski-organisaties beweren dat ze machteloos waren, maar die verklaring wringt.

Leuven is genomineerd voor de 'Acces City Award', de Europese toegankelijkheidsprijs. Het beleid kent positieve evoluties, maar er blijven duidelijke knelpunten.

Hoe moet het verder met België? Die vraag staat centraal in het openingsdebat van de Vlaams-nationale studentenvereniging KVHV Leuven. De conclusie laat zich evenwel niet in één zin vatten.

Rondzwervende peuken verstoren het Leuvense straatbeeld. In 2019 kwam het stadsbestuur op de proppen met een plan om daar een einde aan te maken. Dat beleid wordt na corona verdergezet, met kritiek.

Elke student kan stemmen op de rector – als die een paar uur de tijd en een internetverbinding heeft ten minste. Studenten stemmen voor de tweede keer via het 'Amerikaans' kiessysteem.

Ithaka neemt ons mee in een tweeluik van een hypermoderne virtuele rondleiding en een odyssee langs een paar idyllische plaatsjes in Leuven.