Rani Goelen

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Rani Goelen

Voor het tweede jaar op rij organiseerden de zes Letterenkringen de Letteren Lichting, een gratis festivalletje waarbij prille bands het tegen elkaar opnemen op het Erasmusplein.

De lente is in volle zwang, de laatste vakantie voor de examens is voorbij, en ook de zoektocht naar een geschikt kot begint weer voor vele studenten. Een blik op het kotenlandschap waar ze induiken.

In de weken na de paasvakantie is het weer zo ver: je begint (opnieuw) de ietwat stresserende zoektocht naar een kot.

De KU Leuven als levend laboratorium voor een innovatief en duurzaam voedselsysteem.

In de nasleep van december vloeide heel wat inkt over studentenclubs, zowel in dit blad als in nationale media.

Na een tragisch doopincident werd de druk opgevoerd voor de clubs om een doopcharter te ondertekenen. De mannenclubs hebben dit vooralsnog niet gedaan. Nu is er een Vlaams charter in de maak.

De deadline voor het ondertekenen van het Leuvense doopcharter verstreek gisteren. De faculteitskringen en vrouwelijke studentenclubs ondertekenden, de mannenclubs vooralsnog niet.

Na de fatale afloop bij een doop van studentenclub Reuzegom stuurde KU Leuven aan op ondertekening van een hernieuwd doopcharter. Gisteren verstreek de deadline, de mannenclubs ondertekenden niet.

Twee meisjes en een jongen wonen samen in een huis, en noemen zich polyamoureus. Zij en/of hun partner(s) hebben zelf meerdere (seks)partners, met volledig medeweten van alle partijen. Simpel, toch?

Het sinds dit jaar nieuw Leuvense stadsbestuur introduceerde eveneens een kakelverse schepen studentenzaken, genaamd Thomas Van Oppens. Veto bracht hem een bezoekje en peilde naar zijn plannen.

Chloé Van Bael van Koffie Onan helpt ons op weg in de wereld der duurzame koffieproductie. Buckle up.

Veel jongeren verrichten een vorm van vrijwilligerswerk tijdens hun studententijd. Dat kan vele vormen aannemen, van fakbarverantwoordelijke tot medewerker bij De Taalcaravan.

Studenten Pauscollege zullen vanaf volgend jaar zelf hun potje moeten koken.

Ook dit jaar streek de Bloedserieusweek neer in Leuven, ditmaal zowel in het Gymnasium op de Tervuursevest als op het Ladeuzeplein in het centrum van Leuven.

Op een goede universiteit is plaats voor iedereen. En nog belangrijker, voor iedereen evenveel. Hoe staat het met de vrouwen in deze groep en welke initiatieven dienen de aanwezigheid te versterken?

Professor Van Molle ging eerder dit jaar op emeritaat met opdracht. Ze blikt terug op een carrière waarin ze toch vaak ‘de eerste’ was. Aan breicursussen en bloemschikken denkt ze nog lang niet.

Je kan tot eind november lotjes aan vijf euro per stuk kopen om kans te maken op een vaste blokplaats in Agora, ten voordele van de restauratie van een deel van datzelfde gebouw. LOKO is niet akkoord.

In augustus besliste minister van dierenwelzijn Ben Weyts dat huurcontracten huisdieren niet langer konden verbieden. Of ook kotstudenten onder deze regeling vallen is nog maar de vraag.

De sportkaart - waarmee je gratis of aan verminderde prijs kan sporten en gebruik kan maken van de accomodaties van de universiteit - kost dit jaar 27 euro. Vorig jaar was dat nog 23 euro.

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen stelde LOKO een memorandum van 28 punten op dat de studenten konden ondertekenen, onder de naam van Het Groot Studentenreferendum.

Afgelopen week voerde Alma een aantal veranderingen door aan het gecontesteerde model waarmee ze het jaar was begonnen. Kan de student zijn stukske vlees echt niet missen?

De Veto-redactie ging op culinaire strooptocht en maakt u wegwijs in het doolhof van croques, chocomelk en Bicky burgers.

Uit dierenliefde hoopt Tom Merlevede 86 kilometer op de teller te krijgen tijdens de 24 urenloop.

Mens sana in corpore sano: ook voor studenten is beweging belangrijk, zowel voor de fysieke als voor de mentale gezondheid. Maar moet je daarvoor per se gaan joggen of de fitness in?

Er lagen al een jaar of drie plannen in de kast voor een nieuwe vloer en nieuwe toog, maar dit jaar vond een enthousiast beheerdersteam eindelijk tijd, moed en geld voor de verbouwing.

Je eerste maand als (eerstejaars)student zit er bijna op. Of je nu de tijd van je leven beleefde of stilletjes denkt dat Leuven niets voor jou is, met een paar tips kan alles beter.

Zaterdag 22 september opende 30CC, het cultuurcentrum van Leuven, naar jaarlijkse gewoonte op feestelijke manier haar deuren voor een nieuw jaar. Bij deze 151ste editie stond hiphop centraal.

Warme maaltijden worden alweer 20 tot 35 cent duurder, ook de snacks krijgen een financiële oplawaai.

In 1977 schreef Umberto Eco het boekje 'How to write a thesis', een handleiding die vandaag niet aan relevantie ingeboet lijkt te hebben.

Ook dit jaar ging de Existenzweek - waarin de masterstudenten ingenieur-architect hun creativiteit botvieren op een eenzaam pand - van start met een openingsreceptie op zondagavond.

De paaseieren zijn nog maar net verteerd of het is tijd voor dat andere eetfestijn in de lente: de kiesweken. Ervan genieten is een must, er een week op overleven is daarentegen geen evidentie.

De minderjarige vluchtelingen die in het Kartuizerklooster van de KU Leuven verblijven, krijgen les in een onthaalklas. OKAN-leerkracht Ruth Vercruysse vertelt hoe het werkt.

In veel turnzalen van Duitse scholen wonen tijdelijk vluchtelingen. Ook in een basisschool in Kaarst was dat het geval. “Problemen of protest zijn er nooit geweest,” vertelt de schooldirecteur.

Onderwijs kortjes belichten de laatste ontwikkelingen in het universitair landschap.

Thomas Vanderveken lijkt een contradictio in terminis. Pianist en Klara-gezicht aan de ene kant. Presentator van JIMtv en Steracteur Sterartiest aan de andere. “Ik zie dat niet als een spreidstand."