tips> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 11 oktober - 24 oktober

Het studentenleven is weer echt begonnen. De examens zijn nog ver weg, dus is er alle tijd om de culturele mens in jezelf te versterken.

Gepubliceerd


Afrika Filmfestival
Vrijdag 1 tot zaterdag 16 oktober

De filmliefhebber kan deze week nog het einde van het Afrika Filmfestival meepikken. Afrika wordt niet vaak met film geassocieerd, maar het rijke aanbod dat dit festival te bieden heeft, laat zien dat dat onterecht is. De Romaanse Poort in de Brusselsestraat heeft bovendien twee tentoonstellingen in de aanbieding: Pagne Africain over de Afrikaanse textielcultuur en Authenticité over dekolonisatie.

De films gaan door op verschillende locaties, meer informatie vind je op afrikafilmfestival.be.

Concert Spinvis - Het Depot
Vrijdag 15 oktober, 20u00

De eigenzinnige Nederlandse artiest Spinvis bracht vorig jaar tijdens de lockdown het album 7.6.9.6. uit, vol met wondermooie en weemoedige muziek waar je nu eindelijk live van kan genieten.

Kaartjes via de website van Het Depot: van 22 (met een cultuurkaart) tot 25 euro.

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang
Vrijdag 15 oktober 2021 tot 30 januari 2022

De oerknal betekende niet alleen het begin van ons universum, maar is ook nog eens indirect verantwoordelijk voor een explosie aan culturele activiteiten in Leuven! Het programma is thematisch rond de big bang opgebouwd en het aanbod is zeer gevarieerd. Je kan onder andere kiezen uit exposities, lezingen, een muziekfestival en een knallend startweekend met een lichtparcours.

Ga voor meer informatie naar knalfestival.be.

STUK Taart - STUKcafé
Zondag 17 oktober, van 14u30 tot 17u30

Voor wie het drukke, doordeweekse studentenleven gewend is, zijn de zondagmiddagen in Leuven meestal een moment om wat rust te vinden. Toch is er ook dan genoeg gezelligs te doen! STUK Taart bestaat ondertussen al tien jaar. Het concept is even simpel als aanlokkelijk: een knusse bijeenkomst met gebak, koffie en livemuziek. Ideaal om je op te laden voor een nieuwe, levendige week!

Gratis toegang.

Casablanca - Cinema ZED
Maandag 18 oktober, 19u30

Heb jij als echte millennial, zoomer of hipster ook wel eens het gevoel dat je te laat geboren bent, waardoor je helaas de grote filmklassiekers nooit in de bioscoop hebt kunnen zien? Cinema ZED schiet je te hulp! Ieder jaar brengen ze een aantal beroemde films terug naar het witte doek, en Casablanca is dit jaar de grote blikvanger. Een liefdesverhaal ten tijde van de Tweede Wereldoorlog met de iconische Hollywoodsterren Humphrey Bogart en Ingrid Bergman in de hoofdrol - als dat niet de moeite waard is?

Kaartjes vanaf 7 euro op de website van Cinema ZED.

Preparee Draait Door! - Pieter De Somer aula
Donderdag 21 oktober, 20u00

Zin in een onvoorspelbare avond vol hilariteit? Preparee is terug! Het Leuvense improvisatietheater werkt met suggesties uit het publiek en flanst ter plekke een geweldige voorstelling in elkaar. Originaliteit gegarandeerd!

Een studententicket kost 3 euro en is te bestellen op de website van Preparee.


Powered by Labrador CMS