article> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 12 tot 25 november

Na een verlengd weekend van zetelhangen en marshmallows roosteren aan het kampvuur, is het weer tijd om de cultuurtoerist uit te hangen. Dat doe je de volgende twee weken het beste gewoon in Leuven.

Gepubliceerd

Seks(e)(n) – Schouwburg 30cc
Vrijdag 15 november, 20u00

Geïnteresseerd in gender en literatuur? Dan heb jij sowieso goesting in Seks(e)(n)! Dit theatrale liefdesexperiment van het Amsterdamse gezelschap 'mugmetdegoudentand' stelt alle genderlabels en andere hokjes in vraag en doet dat met behulp van Goethe's Die Wahlverwandtschaften, maar dan à la Temptation Island. Dit keer dus Temptation-drama in de Leuvense Schouwburg, zonder de '400cc aan humor' van Pommeline.

The Opposite of Fatalism - Museum M
Zondag 17 november, 16u30

STUK nodigt Jeremiah Day uit, een creatieve duizendpoot die met zijn kunst de neiging tot rebellie in de gewone burger wil onderzoeken. Leden van Youth for Climate gaan onder leiding van Day in gesprek met Joanne Bland over wat mensen tot opstand drijft. In 1963 was Bland als elfjarig meisje al voorvechtster van het belang van stemrecht in de Civil Rights Movement achter Martin Luther King. The Opposite of Fatalism kadert zo in de dertiende editie van het Playground Festival, een experimentele smeltkroesvan podium- en beeldende kunst. De evenementen zijn van 14 tot 17 november gespreid over de theaterruimtes van STUK en de exporuimtes van M.

Villagers - Het Depot
Maandag 18 november, 20u00

Er zijn nog tickets te koop voor de passage van Villagers, die hun nieuwe album The Art of Pretending to Swim komen voorstellen. Hun populariteit kreeg onlangs een flinke boost door hun bijdrage aan de soundtrack van HBO-serie Big Little Lies - de Elvis-cover van The Wonder of You en hun grootste hit Nothing Arrived. In dit nieuwe album mengen ze hun warme, ietwat brave sound voor het eerst voorzichtig met samples en elektronische elementen.

Sprekende Ezels - Café Libertad
Maandag 18 november, 20u30

Ben jij een geoefende hamsterslingeraar of wil je je passie voor woord, comedy of muziek eens showen op een laagdrempelig podium? Dan ben je op maandag 18 november welkom in Libertad voor een fris pintje en wat extra podiumervaring.

8.2 (fABULEUS) - STUK
Woensdag 20 november, 21u00

Choreograaf Radouan Mriziga liet zich voor deze dansvoorstelling inspireren door een tijdloos genre: rap. Het stuk werd bovendien al gesmaakt door de jury van het Theaterfestival in Gent, waar het geselecteerd werd voor onze cultuurkaarteigenaars. Zij mogen via UURKULTUUR de voorstelling - hoera! - gratis gaan bewonderen.

Misa Tango - Schouwburg 30cc
Woensdag 21 november, 20u00

Het muziekstuk Misa Tango is een huwelijk van de traditionele elementen van een Latijnse mis en de zwoele tango. Het belooft een avond te worden vol klassieke, maar energetische livemuziek in een warm, Argentijns jasje.

Uncut: Open Mic (mentale gezondheid) - OPEK
Donderdag 22 november, 20u00

Moet je jouw poëtische ei kwijt en heb je iets te vertellen over de mentale gezondheidskwestie? Begeef je dan op 22 november naar OPEK. Enkele meesters van de (slam poetry-)kunst bijten de spits af en dan is het aan iedereen die graag, in een open-minded sfeer, eens iets van zich wil laten horen.

Babylon Bar: The Mauskovic Dance Band – Het Depot
Vrijdag 23 november, 21u

Onder de noemer 'Babylon Bar' organiseren STUK en het Depot eclectische concerten die een sterke programmering koppelen aan de artistieke hybriditeit die STUK tot haar stokpaardje maakt. Op 23 november zijn dat onder andere Rwandees-Brusselse deuntjes van DTM Funk - lees soul, boogie en funk - en Belgische New Wave Jazz van Compro Oro. Hoofdact Mauskovic Dance Band belooft alvast hypnotische grooves en spacey disco-melodieën.

Powered by Labrador CMS