artikel> Uw culturele agenda de komende twee weken

CulTip: 21 september - 4 oktober

Naast virologen, streamingsdiensten en een onvindbare Eveline brengt de aanvang van het academiejaar ook een streep cultuur met zich mee. Om het jaar goed in te zetten: een budgetvriendelijke editie.

Gepubliceerd

PhotoTWENS, 21 tot 26 september

Organisatie Unexposed stelt tot 26 september beelden van de laureaten van PhotoTWENS2020 tentoon. De fotoreeksen die door de jury bekroond werden, kunnen dagelijks bewonderd worden van 10u tot 17u. Het opzet is om afstudeerprojecten van fotografiestudenten te tonen aan een groot publiek. Maar ook beelden van twintigers die een fotografiecarrière aspireren krijgen hier een plek.

De tentoonstelling is gratis en vindt plaats in de Romaanse Poort van 30cc.

Talk of the town, 23 & 30 september

Wie graag een verhaal vertelt en podcasts wil leren maken, kan deze maand elke woensdag terecht in Hal5. Er wordt een 'medialab' georganiseerd waar je kan binnen- en buitenwandelen. en waar je aan de slag gaat met verhalen van de buurtbewoners gelinkt aan hun thuis. Op 17 oktober zou dit project moeten uitmonden in een openlucht foto-expo met podcast van 20 buurtbewoners.

De workshops zijn gratis en vinden plaats in Hal5. Je moet wel een inschrijfmailtje sturen naar joris.verplancke@curieus.be .

STUK START, 24 & 25 september

De traditionele seizoensopener van kunstencentrum STUK heeft dit jaar een nieuw jasje. De bezoekers stippelen per bubbel een parcours uit en gaan van voorstelling naar voorstelling. Onder meer Jezebel, Vieze Meisje en le Motel & Antoine De Schuyter treden er op. Er zijn ook twee doorlopende voorstellingen. Tussen de tijdsblokken installeer je je in de bar met een drankje. STUK beschrijft het zelf als 'een warm bad van muziek, dans, installatie- en videokunst, performance en film'. De uitgelezen kans om cultuurachterstand in te halen.

STUK START heeft 's avonds plaats in kunstencentrum STUK.

Elke voorstelling kost €5. Reservatie is verplicht.

Marktconcerten, 25 september & 2 oktober

Enkele vrijdagen op rij kan je om 12u30 in de kapel van de Romaanse Poort (op de Brusselse straat) van een kort orgelconcert genieten. Op 25 september speelt de Franse organist Aurélien Fillion, op 2 oktober Jean-Michel Allepaerts. Het ideale moment om tussen twee onlinelessen door even je geliefde kotgrot te verlaten om wat cultuur op te pikken.

De Marktconcerten hebben plaats in 30CC/Kapel, Romaanse Poort.

De concerten zijn gratis. Reservatie is verplicht. (En tickets heel gegeerd!)

Toneeltekstleesavond, 28 september

Het werkt al jaren in Antwerpen en Het nieuwstedelijk brengt het dit jaar naar Leuven: samen toneelteksten lezen. 'Een tekst. Een tafel. Mensen.' Meer heb je niet nodig, aldus de organisatie. Welke tekst er gelezen zal worden, verklapt Het nieuwstedelijk binnenkort op hun facebookpagina. Het belooft hoe dan ook een gezellige avond te worden. En wie komende maandag verhinderd is, heeft nog tot januari de kans om een andere toneeltekst te ontdekken.

De avond vindt plaats in OPEK en is gratis. Reserveren is verplicht.

Jawline, 29 september

Het internationaal documentaire filmfestival Docville heeft zijn zestiende editie naar het najaar verplaatst. De organisatie houdt wel vast aan hun belangrijkste doelstelling: sprekende documentaires brengen op het witte doek. Dit jaar staat in het teken van economie en opgroeien in de 21ste eeuw. Jawline, een film over de schaduwzijde van de influencers-cultuur, past perfect in dat plaatje.

De film gaat door als het UUR KULTUUR van de maand en is bijgevolg gratis met een cultuurkaart.


Powered by Labrador CMS