voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip 25 oktober - 7 november

Van Jazz naar Britse beeldhouwkunst tot Weense wals, een recept voor de gezelligste Leuvense avonden. Geniet.

Gepubliceerd

Niet alleen Stromae, Adele en Coldplay komen met nieuw materiaal: ook het Leuvense culturele landschap heeft weer heel wat in petto.

Basic Instinct + Boekvoorstelling – Cinema ZED Vesalius

Dinsdag 26 oktober, 19u30

Voor de fan van neonoirfilms schotelt Cinema ZED dinsdagavond Basic Instinct voor. Als de uiterst charmante maar manipulatieve Catherine Tramell steelt Sharon Stone de show in deze erotische thriller van Paul Verhoeven. Voorafgaand aan de film stelt filmjournalist Chris Craps zijn nieuwste boek voor, Ik ben het die hier de vragen stelt. Het gaat om een anekdotisch relaas van de leukste en grappigste momenten uit dertig jaar aan interviews met Hollywoods grootste sterren en regisseurs.

7 euro met cultuurkaart

Wals en Waanzin, UUR KULTUUR - MTC Grote aula

Dinsdag 26 oktober, 20u30

Even terug naar een 19de-eeuwse Weense balzaal voor een romantische wals? Het kan. Dinsdagavond zakt het Weense Alban Berg Ensemble af naar Leuven voor de romantische harten onder ons. Richard Strauss brengt frivoliteit, Arnon Schönberg durf en Gustav Mahler neemt je mee tot de hoogtes van de romantiek. Een dwarsdoorsnede van de Weense muziekscene uit haar bloeiperiode voor ieder die een klassiek concert waardeert.

Gratis met cultuurkaart (vooraf reserveren)

Open Mic - Het Depot

Woensdag 3 november, 20u-23u

Jong talent gespot. Aanstormend talent krijgt elke eerste woensdag van de maand de kans om het podium in te palmen. Met twee nummers op piano, gitaar of gewoon met je stem kun je zelf mensen ontroeren en verbazen, maar ook gewoon genieten van andermans talent. Traditiegetrouw wordt de avond afgesloten met twee verrassingsmuzikanten. Eerder deden Tom Helsen, Milow en Selah Sue dat al.

Gratis

Hitler is dead, I repeat, Adolf Hitler is dead - OPEK

Donderdag 4 en vrijdag 5 november, 20u

Het nieuwstedelijk, Leuvens eigen stadstheater, brengt een verhaal over de naloop van WOII. Hitler, Geubels en Himler zijn dood, maar de grote opkuis moet nog beginnen. Wie is schuldig in een tijd van moreel verval en blindelings bevelen volgen? In het puin proberen vier geallieerden een moraal te ontwikkelen voor de toekomst en voorbij de erfenis van verlies te kijken.

Met cultuurkaart: 14,40 Euro

Jazz op Zondag: Woolvs - STUKcafé

Zondag 7 november, 21u

Voor wie op zondagavond na aankomst op kot nog even wil genieten van het weekend, heeft STUK Woolvs in de aanbieding. Deze Brusselse avant-garde rockband brengt minimalistische verhalen in hun karakteristieke DIY-songs, ideaal voor tijdens een wijnbabbel.

Gratis

Richard Long - Museum M

Vrijdag 22 oktober 2021 tot dinsdag 22 maart 2022

In het kader van KNAL! festival, toont Museum M niet alleen Verbeelding van het universum, maar ook de solotentoonstelling van Richard Long. Geïnspireerd door verwilderde landschappen neemt deze Britse beeldhouwer je mee langs bergen, woestijnen en graslanden gegoten in klassieke geometrische vormen. De kracht van deze tentoonstelling zit in de ruige eenvoud van haar materialen die alles en niets lijken te willen zeggen.

Gratis met cultuurkaart

Powered by Labrador CMS