article> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 28 oktober tot 10 november

Literatuur, expo, feest, muziek, theater, dans en film: een gevarieerde portie cultuur op je bord de komende twee weken.

Openingsavond: Interuniversitaire Literaire Prijs (ILP) - Boekarest
Maandag 29 oktober, 20u00-23u00

De 43ste editie van ILP is een feit. Vier maandagavond mee met een gratis glaasje cava (of sinaasappelsap, de oktobercampagne is immers nog steeds bezig) en geniet van voordrachten van oud-laureaten en andere jonge schrijvers in de gezellige boekenhandel Boekarest. Na de optredens kan je gezellig boeken snuisteren met livemuziek op de achtergrond.

Talk with Dust - Expozaal STUK
Van dinsdag tot vrijdag, 18u00-22u00

Nog tot 15 december kan je gratis genieten van Talk with Dust, een tentoonstelling van Sebastián Díaz Morales. In deze expositie stelt de ontwerper de manier waarop we de wereld rondom ons ervaren en begrijpen in vraag. Je zal in de opstelling geen narratief terugvinden, enkel acht individuele details. Een opeenvolging van bewegingen, vormen en plaatsen transporteert ons naar een andere dimensie. Na deze ervaring is onze perceptie van de wereld misschien niet meer even vanzelfsprekend.

nacht met The Pilotwings + Preach. + Dansemble - STELPLAATS
Donderdag 31 oktober tot vrijdag 1 november, 23u00-05u00

Zei er iemand feestje? Oui, bien sûr! nacht is het tweewekelijkse clubexperiment in STELPLAATS. 31 oktober maken The Pilotwings de nachtclub onveilig. Zij worden voorafgegaan door Preach. en Dansemble. En er is nog meer goed nieuws: als je een cultuurkaart hebt, kost dit festijn slechts drie euro. Warm die dansbenen al maar op!

Elsewhere #12: Mary Lattimore + Adriaan De Roover, Zwartzusterkapel
Dinsdag 5 november, 20u00

Harpist Mary Lattimore en Adriaan De Roover, voornamelijk bekend onder pseudoniem Oaktree, slaan de handen in elkaar om ons te verrassen met een warm herfstconcert. Zowel klassieke muziekliefhebbers als elektronicafans zullen er aan hun trekken komen.

Helado Negro + Jackie Mendoza – Soetezaal, STUK
Woensdag 6 november, 20u00

Op 6 november komt de Amerikaans-Ecuadoraanse singer-songwriter Helado Negro zijn zesde album voorstellen. This Is How You Smile gaat over machtsverhoudingen in de Amerikaanse samenlevingen, maar ook over zelfrespect, verbeelding en liefde. Negro wordt vergezeld door Jackie Mendoza, een Californische muzikant en vocalist met Mexicaanse roots. Voor wie helemaal in de sfeer wil komen: op de website van STUK kan je genieten van een voorproefje. Check de video onderaan de pagina en dompel je onder in de wereld van de folk.

Zero for conduct - Grote Zaal, OPEK
Van woensdag 6 tot zaterdag 9 november, 20u00

Op 6,7,8 en 9 november trakteert productiehuis fABULEUS ons op een dans– en theaterspektakel dat het onderwijssysteem op de korrel neemt. Waarom evolueert de wereld van de wetenschap in een sneltempo terwijl de klaslokalen lijken vast te roesten in de tijd, vragen regisseur Haider Al Timimi en tien jonge spelers zich af.

Hold On 2 Your Kicks #2 - Soetezaal, STUK
Donderdag 7 november, 20u30

Straatrijk selecteerde zes beginnende choreografen uit de urbanwereld die hun eigen performance mochten creëren onder auspiciën van gevestigde waarden. Deze dansvoorstellingen, waarin stijlen als house, popping en breakdance strijden om de eerste plaats, wil je niet missen.

Openingsavond Holebifilmfestival - Wagehuys
Vrijdag 8 november, 19u30-23u30

In 2019 keert het Holebifestival groter en beter dan ooit terug naar Leuven. Drie weken lang cinema en theater met het holebi- en transgenderthema in de hoofdrol. De gratis startavond is ook meteen de uitreikingsavond van kortfilmwedstrijd Holebikort. Het publiek kiest de winnaar uit de selectie van de jury, dit jaar voorgezeten door Wim De Vilder. De avond eindigt gezellig met een receptie in de foyer.

Powered by Labrador CMS