artikel> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 30 september tot 13 oktober

Profiteer van het feit dat je studentenvereniging de meeste cursussen nog niet gedrukt heeft en de powerpoints nog niet op Toledo staan om de komende twee weken extra veel cultuur op te snuiven.

Maandag 30 september, 21u15
Blue Mondays: Voodoo Twinz – De Blauwe Kater

Na een zomerstop zijn de Blue Mondays van De Blauwe Kater terug. Op maandagen kan je luisteren naar gratis blues- en jazzconcerten in hun sfeervol café. Voodoo Twinz Jan Jaspers en Gert Servaes zijn intussen Blauwe Kater-habitués en staan garant voor bluesy ambiance. Wees wel goed op tijd als je een plekje wil verzilveren, want het is er vaak erg druk.

Woensdag 2 oktober, 15u-24u
Studentenwelkom - Ladeuzeplein

Op 2 oktober vindt de jaarlijkse Studentenwelkom plaats op het Ladeuzeplein. ‘s Namiddags kan je de infomarkt afschuimen en je favoriete cultuurhuizen een bezoekje brengen. Bij veel van die infostandjes krijg je gratis goodies of kan je deelnemen aan wedstrijden. ‘s Avonds trakteert Leuven je op gratis concerten. Staan dit jaar op de line-up: Miss Angel, TheColorGrey, Stikstof en tussendoor Faisal.

Vrijdag 4 oktober, 19u30
Compagnie Tartaren: première kortfilm Kopschuif + Birdman - Cinema ZED

Compagnie Tartaren maakt sociaal geëngageerde theatervoorstellingen en films met een heel diverse ploeg. Regisseur Roel Goyens en niet-professionele makers met een psychiatrisch verleden sloegen de handen in elkaar voor de kortfilm Kopschuif. Op 4 oktober gaat die in première in Cinema ZED. Bij de nabespreking kan je in gesprek gaan met de makers over psychische problematiek. Het nagesprek wordt gevolgd door een eenmalige vertoning van Birdman. Vrijdagavond of niet, deze première lijkt ons een geldige reden om wat langer in Leuven te blijven.

Maandag 7 oktober, 20u-23u
Wardrobe: Depot Café - Het Depot

Fris talent en frisse pintjes, dat is waar de gratis concerten in de foyer van het Depot voor staan. Johan Verckists band Wardrobe verrast je maandagavond met warmblauwe indie songs. Nieuw album Giving Up A Ghost wisselt dansbare plaatjes met elektronische invloeden zorgeloos af met intieme slows die nazomers klinken. Van deze band zal je nog horen, en liever vroeg dan laat: nu kan het nog gratis.

Dinsdag 8 oktober, 20u30
Door merg en been, een uitvoering van Musik für drei Streicher van Rihm door Goeyvaerts String Trio - Iers College

Door merg en been: zo heet het concert waar internationaal vermaard muziekensemble Goeyvaerts String Trio op dinsdag 8 oktober Musik für drei Streicher zal brengen. Dit dynamische stuk van avant-gardecomponist Rihm zit vol expressiviteit en overweldigende gedrevenheid. Of je nu vertrouwd bent met modern klassiek of niet: dit concert belooft een uur lang kippenvel.

Woensdag 9 oktober, 20u
Inoah door Grupo De Rua/Bruno Beltrão - 30CC/SCHOUWBURG

Hypnotiserend, dat is de jongste voorstelling van de wereldberoemde Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão. Een subliem samensmelten van hiphop, breakdance, acrobatiek en moderne dans resulteert in een captiverende en verrassende dansvoorstelling waarin de nuances van intermenselijk contact steeds opnieuw worden ontdekt.

Powered by Labrador CMS