artikel> Uw culturele gids voor de komende twee weken

Cultip 6 tot 19 mei

Ook nu het tweede semester op zijn einde begint te lopen, en blokperiode al ergens in de verte staat te loeren, is er nog tijd voor een portie cultuuraanraders. Een kleine selectie voor uwentwege.

Gepubliceerd

SlotUUR KULtuur: Mooneye, Tessa Dixon & Melting Mallows 8 mei, het Depot

Als afsluiter van het culturele jaar kiest UUR KULtuur ervoor om het Depot om te toveren tot een heuse danstempel en nodigt daarvoor niemand minder dan de blikvangers van Studio Brussel’s Nieuwe Lichting. In de laatste rechte lijn richting examens je nog eens helemaal kapot boitten op live muziek voor de luttele prijs van 0 euro (in het geval je een cultuurkaarthouder bent)? Yes please.

Boem! - Slotshow Preparee
8 mei, Grote aula MTC

Het bekendste Leuvense Improtheater brengt met Boem! hun slotshow van dit academiejaar. Medestudenten zien improviseren en aan de slag zien gaan met jouw voorstellen - necrofilie als hobby, iemand? - dan is de grote aula woensdag de place to be voor jou! Vier teams van twee spelers houden er een soort competitie, om zo het beste uit zichzelf te halen en er een knallend optreden van te maken. 'Knallend', snap je? Want de show heet Boem! Ach, betere humor krijgt u wel van de prepareëen te zien!

Gamesfestival ONE2PLAY 10-12 mei, STUK

In het weekend van 10 mei zet STUK een heus gamesfestival op poten aan de hand van een expo, een arcade hall, documentaires en een soundscape-concert. Wie denkt dat enkel hardcore gamers zich thuis zullen voelen op dit evenement heeft het bij het foute eind: ONE2PLAY is immers een internationaal festival rond maatschappelijk relevante en artistieke games. Geen flossende Fortnite-fans, maar een overzicht van de beste indie darlings en zowel een sneak preview van aankomende games, als een overzicht Belgische spelletjes.

Epos - Lenteconcerten Arenbergorkest
12 mei, Pieter de Someraula

Als u de slotshow van Preparee gemist heeft, en toch nog een streepje humor wil, kan je ook gewoon naar de Lenteconcerten van het Arenbergorkest afzakken. Zij zullen immers samenwerken met de muzikanten en voor de humoristische noot zorgen. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon genieten van impossante blockbustersoundracks van onder andere The Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean - maar ook de Bacchanale passeert de revue. Indrukwekkend samenspel voor een studentenprijsje!

Sprekende Ezels
13 mei, Libertad

Lokale cultuurhelden van allerlei gepluimte ontdekken in een gezellige en ongeforceerde omgeving? Zak dan maandag af naar een van Leuvens leukste café en ontdek kleinere bands die er korte sets zullen spelen. Inkom is helemaal gratis trouwens. De prijs van de consumpties hangt natuurlijk af van de grootte van je maag en de snelheid waarmee je ze door je keelgat giet, terwijl je oren kunnen genieten van een uitgebreid muzikaal buffet.

Laudate - Leuvens Universitair Koor
16 mei, Sint Jan De Doperkerk

Een nieuwe lente, een nieuw lenteconcert van het Leuvens Universitair Koor. Voor hun 50-jarige bestaan trekt het LUK doorheen Vlaanderen met hun jubileumconcert. Daarvoor brengen ze passionele psalmen van Jules van Nuffel. Bovendien wordt de huidige bezetting versterkt met oud-leden om het niveau nog meer de hoogte in te stuwen.

Powered by Labrador CMS