voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 8 november - 21 november

Nu we met z’n allen op de vierde golf de winter in surfen, worden de dagen weer donkerder en kouder. Hoog tijd voor wat cultuur om de Leuvense studenten te verlichten en verwarmen.

Gepubliceerd

Ook deze maand zijn er heel wat activiteiten die je niet wilt missen!

Holebifilmfestival
Dinsdag 9 tot vrijdag 26 november

Naar goede gewoonte - en na een jaar afwezigheid - staat november terug in het teken van het Holebifilmfestival. Ook in Leuven is er extra aandacht voor langspeelfilms, korte films, documentaires en zelfs theater, met holebi- of transgenderthema’s. Je kan er terecht bij Cinema Zed, Kinepolis, Wagehuys en Minnepoort. Op dinsdag 9 november kan je in Leuven de openingsavond van het festival bijwonen, waarbij het publiek onder andere mee de winnaar van kortfilmwedstrijd Holebikort kiest.

De films en toneelstukken zijn voor verschillende prijzen te bezichtigen. Meer info via www.holebifilmfestival.be/leuven.

Concert The Endless Dreaming en Leuven Live Funk & Soul Jam - Café Manger
Dinsdag 9 november café, 20u00

Leuven Live organiseert geregeld jamsessies in Leuvense cafés. Tijdens een van de sessies in 2019 ontstond The Endless Dreaming. Zij spelen dinsdagavond nogmaals voor Leuven Live. Na hun concert is er de mogelijkheid om zelf aan het jammen te slaan. Je neemt best je eigen instrument mee, hoewel een drumkit bijvoorbeeld wel voorzien is. Meer info kan je vinden via www.facebook.com/leuvenlive.

Gratis toegang.

De Kersenvla - 30CC/Schouwburg
Zaterdag 13 november, 20u00

Theatergezelschap Abattoir Fermé brengt een voorstelling over het theater zelf. Dit komische verhaal gaat over een groep underdogs die in 1905 samenkomt om voor het toneelstuk De Kersenvla te repeteren. Het verhaal vertrekt vanuit een fascinatie voor een onbekende wereld en duistere fantasieën. Hebben we zo’n verlangen niet allemaal?

Prijs: 16, 14 of 11 euro (20% korting met cultuurkaart)

Dansvoorstelling followfollow - OPEK
Woensdag 17 tot zaterdag 20 november

Choreograaf en performer Koen de Preter stelt samen met productiehuis fABULEUS followfollow voor. In deze dansproductie behandelt de Preter samen met een groep jongeren de zoektocht naar identiteit en jezelf leren zijn in een wereld vol sociale media en groepsdruk. De voorstelling gaat over volgers en likes, maar ook over inspireren, kopiëren en nabootsen.

Prijs: 14 euro (10 euro met cultuurkaart).

Promising Young Woman - ZED in de aula
Donderdag 18 november, 20u30

Als nieuw concept vertoont Cinema ZED dit academiejaar topfilms in aula Vesalius. Houders van een ZED Studentenkaart kunnen deze maand gaan kijken naar Promising Young Woman, oscarwinnende film van regisseuse Emerald Fennel. In deze satirische wraak-thriller vol zwarte humor waant Cassie (Carey Mulligan) zich vrouwe justitia en straft ze mannen die misbruik maken van dronken vrouwen tijdens het uitgaan.

Prijs: 4 euro, enkel voor wie een ZED Studentenkaart heeft (gratis online aan te vragen via www.cinemazed.be/studentenkaart).

Powered by Labrador CMS