artikel> Cilia Gouwy (LOKO Cultuur)

Cultip: april

Het culturele aanbod in Leuven is groot. Daarom schiet een Leuvense expert te hulp en maakt hij/zij een interessante selectie. Deze maand is het de beurt aan Cilia Gouwy, coördinator LOKO Cultuur.

Gepubliceerd

Meer info over de Lenteconcerten vindt u hier.

Meer informatie over Dag van de Dans vindt u hier.

Tip 1: 21 en 22 april, Lenteconcerten USO, Pieter De Somer Aula

“Een lenteconcert van USO (Universitair Symfonisch Orkest, red.) is altijd heel fijn. Het is een klassiek concert toegankelijk zowel voor mensen die graag klassieke muziek horen als voor mensen die er minder vertrouwd mee zijn. En het is altijd leuk om medestudenten klassieke muziek te horen spelen.”

“Klassieke muziek mag volgens mij zeker meer in the picture staan. Het is zo dat studenten er mogelijks weinig mee in aanraking komen en daarom is het wel goed dat er initiatieven zijn zoals deze waardoor ze ook eens naar een klassiek concert gaan.”

Tip 2: 23 april, Dag van de Dans, STUK

“Iets dat de moeite is om eens een dag voor in Leuven te blijven is Dag van de Dans in het STUK. Er is een heel programma aan optredens en er worden ook workshops georganiseerd om zelf mee te dansen. In de bar van het STUK zal het Leuvens kampioenschap Breakdance gehouden worden. Dat is heel plezant en ik denk dat er nog maar weinig mensen dat live hebben meegemaakt, dus dat is wel een aanrader.”

Tip 3: 3-21 mei, Corpus: Daniël Bellon en Heleen Messely, Maurits Sabbebibliotheek

“Deze tentoonstelling is het eerste waaraan ik dacht omdat ik hier gewoon heel enthousiast over ben. Het is een expositie georganiseerd door studentenkring Katechetika in de Maurits Sabbebibliotheek (Bibliotheek van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, red.). Er worden schilderijen van Daniël Bellon tentoongesteld met daarbij muziek van Heleen Messely. Ik denk dat het een diepgaande en krachtige tentoonstelling zal zijn."

“Het campagnebeeld doet me een beetje denken aan het werk van Berlinde De Bruyckere. Ik vermoed dat de expositie op dezelfde manier zal spreken.”

Powered by Labrador CMS