voorbeschouwing> De culturele tips in Leuven: de CulTip

Cultuurtips van de week 20/02 - 26/02

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: surfsoundtracks, een bonte soirée composée en een lezing over het internet.

Gepubliceerd

Cass McCombs werd in 1977 geboren in Californië en is muzikaal actief sinds 2001. Hij toerde al met bands als The War on Drugs, Band of Horses en Arcade Fire. Zijn discography bevat volgende albums: A (2003), PREfection (2005), Dropping the Writ (2007), Catacombs (2009), Wit's End (2011), Humor Risk (2011), Big Wheel and Others (2013), A Folk Set Apart (2015), Mangy Love (2016).

Kenneth Goldsmith werd in 1961 geboren in Freeport, New York. Hij begon als beeldhouwer en tekstgebaseerde artiest voor hij zich op poëzie worp. Hij is een groot voorstander van het idee dat 'elke taal poëzie kan zijn', wat hij ook uit droeg in zijn manifest Uncreative Writing, dat hij in 2007 uitbracht. Hij is een van de uitgevers van PennSound op de Universiteit van Pennsylvania en geeft daar ook les als professor Engels. In 2011 werd hij uitgenodigd om poëzie voor te dragen voor Barack en Michelle Obama op een celebratie van Amerikaanse poëzie. In 2012 werd hij aangeduid als de eerste poet laureate van het Museum of Modern Arts.

1. Cass McCombs Band in Het Depot

Een Amerikaanse singer-songwriter uit het tijdperk dat je nog niet met die term om de oren werd geslagen. Na zijn debuutalbum A in 2003 brengt hij met Mangy Love nu al zijn negende studioalbum uit.

In België wat onbekend, maar vergelijkbaar met een stripped down Jason Mraz of Ben Howard. Zijn muziek werd niet voor niets gebruikt bij surffilms en talloze skatevideo's. Naast funky psychedelische rock zullen ook zachtere tunes de revue passeren. Het ideale recept om die tegenvallende examenresultaten te doen vergeten of de stress van het nieuwe semester te ontsnappen.

Het concert vindt plaats dinsdag 21/02 in het Depot om 20 uur. Tickets kosten tussen 15 en 18 euro, of tussen 13 en 15 euro voor Cultuurkaarthouders.

2. www.astingtimeontheintern.et

Of er wel een toekomst zit in het schrijven van poëzie? Kenneth Goldsmith mocht met zijn werk toch maar mooi op de koffie met Barack Obama. Aangeduid als de eerste poet laureate van the Museum of Modern Arts is Goldsmith vooral bekend door zijn essayboek Uncreative Writing: Managing Language in a Digital Age. Deze week geeft hij een aantal lezingen en workshops op de hogeschool van Hasselt en KU Leuven, met een afsluitende lezing op vrijdag.

Aangezien u deze CulTip op uw digitale scherm leest, lijkt www.astingtimeontheintern.et wel een beetje uw dada te zijn. Heb ik ook al gezegd dat het gratis ende voor niets is?

De lezing www.astingtimeontheintern.et vindt plaats op 24 februari om 20 uur in de Pieter De Somer Aula.

3. Trage Suikers II: nieuwe namen

De eerste editie van Trage Suikers werd vorig semester nog door Veto gewogen en te licht bevonden. Deze week maakt Het nieuwstedelijk zich op voor haar tweede soirée composée waarin ze een amalgaam van wetenschappers, dichters, schrijvers en ‘andere mensen’ uitnodigt om er een avond vol tekst, muziek, debat, theater en audio van te maken.

De eerste editie ging gebukt onder een gebrek aan structuur en nauwkeurigheid. De tweede editie, passend getiteld ‘nieuwe namen’, brengt het publiek jonge audiomaker Lucas Derycke, striptekenaar Wide Vercnocke, ‘Ethish Hacker’ Wouter Slotboom en Slam poet Samira Saleh. Jan Ducheyne praat net als vorige keer de avond aan elkaar.

Heeft Het nieuwstedelijk de kritiek gehoord of blijft het project in hetzelfde bedje ziek? Het antwoord vindt u donderdag in OPEK.

Trage Suikers II: nieuwe namen, speelt donderdag 23/02 om 20 uur in OPEK. Tickets kosten 12 euro en kunnen zowel online als bij de ticketbalie van 30CC gekocht worden.

Powered by Labrador CMS