satire> KU Leugen

Koen De Bouw bevestigd in Guy Van Sande biopic

​​Na een week vol tegenslagen eindelijk weer goed nieuws voor Guy Van Sande. Koen De Bouw zou namelijk de gevallen acteur vertolken in de verfilming van diens procesperikelen.

Gepubliceerd

Voor De Bouw is het een droom die uitkomt. ‘Al jaren ga ik gebukt onder het stigma “Guy Van Sande van de Delhaize.” Wel, nu kan ik eindelijk bewijzen wat ik echt in mijn mars, of beter, Race heb,’ knipoogt de acteur schalks, en even lijkt het wel alsof het Van Sande zelf is die tegenover ons zit.

De producenten gooien er meteen nóg een scoop tegenaan: ‘Voor de regie zochten we een Vlaming met internationale allures, iemand van het kaliber van pakweg een Bryan Singer of Woody Allen. We kunnen nu met gepaste trots bekendmaken dat Jan Verheyen aan boord is.’ Verheyen zelf vindt die stap niet meer dan logisch: ‘Rechtbankdrama’s zijn een moeilijk genre, maar ik heb met Het Vonnis toch al bewezen over de nodige nuance en juridische kennis te beschikken. Ver zou ik het nu dan ook niet gaan zoeken qua titel, wat denken ze daar bij de correctionele rechtbank van Het Arrest?’

Voor de soundtrack gaf Van Sande reeds toestemming zijn eigen muziek te gebruiken. Verheyen ziet al heel wat dramatische mogelijkheden. ‘Guy/Koen die als slotpleidooi een pakkend A Reasonable Doubt of Je Suis Comme Je Suis in de rechtzaal te berde brengt. Zet daar een paar strijkers onder en we hebben een apotheose waarvoor zelfs het kleinste kind niet ongevoelig is.’ Van Sande laat ons via zijn advocaat Sven Mary alvast weten zich zo trots als de pauw te voelen.

Powered by Labrador CMS