artikel> KU Leugen: ontdek je zalf, begin bij de apotheker

Trump stuurt golfkarretje de ruimte in en Loempialand ontketent nieuwe Vietnamoorlog

De redactie van KU Leugen brengt u deze week het nieuws dat andere media u liever niet willen vertellen.

Gepubliceerd

Trump schiet golfbuggy de ruimte in

Ruimtevaart - Na het succes van de testvlucht van de Falcon Heavy van ruimtevaartbedrijf SpaceX, waarbij Elon Musk een Tesla de ruimte in schoot, komt nu ook Donald Trump op de proppen met een opmerkelijke ruimtelading. ‘Als Musk dat kan, kan ik dat ook’, aldus president Trump.

NASA lanceerde afgelopen maandag de Eagle Heavy, een raket die al enkele jaren op de ontwerptafel lag. De moderne ruimterace tussen SpaceX en NASA bereikt daarmee een nieuw hoogtepunt. De balast van de Eagle Heavy was een golfbuggy van Trump, die net zoals Musk zijn meest gebruikte vervoersmiddel de ruimte in stuurt. En terwijl in de rode Tesla Space Oddity van David Bowie draait, kun je in Trumps golfbuggy het lied Donald Trump van Mac Miller horen spelen. Niet echt natuurlijk, want in de ruimte is er geen geluid, maar je snapt wat we bedoelen.

Dit is een eerste stap richting het bouwen van een muur rond de aarde om de aliens buiten te houden.

Donald Trump

Trump ziet het als meer dan enkel een technologische mijlpaal. ‘Dit bewijst dat niet enkel satellieten rond de aarde moeten draaien’, gaf de Amerikaanse president aan. ‘Zo kunnen we even goed betonnen blokken rond de aarde plaatsen. Dit is een eerste stap richting het bouwen van een muur rond de aarde om de aliens buiten te houden. Films en andere populaire media waarschuwen ons al jaren voor de oorlogszucht van aliens en deze muur zal ons van hun agressiviteit beschermen.’ Het is duidelijk dat Trump zich inzet voor de veiligheid van de mensheid.

Op donderdag 22 februari passeert de buggy over Loempialand en kan deze om 18u06 plaatselijke tijd aan de zenit waargenomen worden met een simpele commerciële telescoop.

Loempialand niet erkend door VN als autonoom land

Binnen- / buitenland - Ophef in de internationale politiek: populair eethuis Loempialand is - in tegenstelling tot wat zijn naam beweert - geen officieel land. Het wordt dan ook niet erkend door de VN als soevereine staat. Dat meldde Frederik Neirynck, woordvoerder van de VN, afgelopen vrijdag toen hij duidelijk maakte dat Loempialand een deel van België is. Deze reactie volgt op commotie rond het feit dat de eigenaar van Loempialand douaneposten aan zijn ingang wou zetten.

De eigenaar laat alvast weten dat hij het niet eens is met de beslissing van de VN. Volgens hem voldoet hij aan alle eisen om zichzelf een soevereine staat te mogen noemen. ‘Met mijn slordige 41 m² heb ik een duidelijk aangeduid territorium, dat beschikt over een permanente bevolking (nl. de voltallige KU Leugen redactie, red.). Met onze klantenkaarten hebben we zelfs een vorm van identiteitsbewijzen. Ik ben baas over mijn restaurant en niemand is baas over mij.’

De Vlamingenstraat in Leuven zou wel eens het schouwspel kunnen worden van een nieuwe Vietnamoorlog.

Jérôme van Eecke, Vietnamexpert

Langs de andere kant ziet Vietnam Loempialand dan weer als overzees departement. Trần Đại Quang, president van Vietnam, laat weten dat het elk Vietnamees restaurant als eigen grondgebied ziet. ‘Groot-Brittannië mag elke militaire begraafplaats in België beschouwen als eigen grondgebied. Dan vind ik het zo gek nog niet dat wij hetzelfde doen met Vietnamese restaurants,’ klinkt de logica van Quang.

Politicoloog Jérôme van Eecke, expert in Vietnamrelaties, vreest voor een nieuwe Vietnamoorlog: ‘De VS liet al duidelijk weten dat het Loempialand niet erkent als soevereine staat en is er wegens economische redenen bij gebaat dat dit deel van België blijft. Dat Vietnam hier tegenover staat, kan voor internationale spanningen zorgen. De Vlamingenstraat in Leuven zou wel eens het schouwspel kunnen worden van een nieuwe Vietnamoorlog.’

Powered by Labrador CMS