satire> Aardrijkskundeleerkrachten boos, geografiestudenten blij

Zet Crevits aardrijkskunde terug op de kaart?

Middelbare leerkrachten aardrijkskunde zijn helemaal van de kaart door het tweeledige nieuws dat ons vorige week bereikte.

Gepubliceerd

De afgelopen weken kregen we twee verschillende berichten in onze mailbox die ons van de hemel naar de hel bombardeerden. Het heuglijke nieuws dat de opleiding Geografie 10 jaar bestaat, werd gecounterd met het bericht dat minister van onderwijs Hilde Crevits aardrijkskunde wou afschaffen in het middelbaar.

‘Goh, afschaffen is een groot woord. Ik zie gewoon het nut niet in van dat vak. Het boeit toch niet echt dat de leerlingen weten wat de hoofdstad van Chakamaka is?’

‘En al die lessen over de verschillende grondlagen. Het enige dat middelbare scholieren moeten weten als voorbereiding op een hogere studie is welk laagje het beste werkt wanneer je jezelf lam zuipt op de Oude Markt,’ laat Crevits ons weten. Over het jubileum van de opleiding Geografie was de minister dan weer kort.

‘Is dat al tien jaar dat die opleiding Geologie bestaat? Hoog tijd om die af schaffen zou ik zeggen.’ Na Slavistiek lijkt dus ook de volgende opleidingsondereel klaar om door hogerhand onder de grond gestoken te worden. Zo wordt het onderwijs in Vlaanderen dus eigenlijk ‘aard-arm-kunde’.

Powered by Labrador CMS