artikel> KU Leugen

Zwaard en Kameraden ziet Heil

Wie zich begint te storen aan de overdaad van linkse studentenvodden (e.g. Veto, red.) die de geschreven studentenmedia overheersen, kan eindelijk opgelucht ademhalen.

Gepubliceerd

Het Vlaamse studentenverbond Zwaard en Kameraden begint op 20 April met het eigen magazine Heil. Daarmee wil ze een tegenstem bieden tegen de volgens hen te progressieve richting die studentenbladen tegenwoordig inslaan. ‘Soms interviewen die kranten wel iemand die een andere politieke voorkeur heeft, toch blijven ze hun linkse agenda doordrijven’, vertelt Trees Kortenberg, oprichtster van het magazine.

‘We willen de Vlaamse jongeren een alternatief bieden.’ Het magazine zal tweewekelijks beschikbaar zijn. ‘Origineel hadden we het idee om wekelijks uit te komen, maar we hadden niet genoeg vrijwilligers om rond te komen.’ Toch gelooft Kortenberg dat ze met deze glossy’s de Vlaamse jongeren zal kunnen aanspreken. ‘We zullen de lay-out van elke editie goed verzorgen zodat het een echt hebbeding wordt,’ laat ze ons weten.

Voor wie benieuwd is naar de inhoud van het magazine kunnen we al een tipje van de sluier lichten met enkele vaste rubrieken die steevast te vinden zullen zijn in Heil. Met de rubriek Eigen kost eerst zullen ze de lezers echte Vlaamsche kost leren koken ‘zodat ze niet terug moeten grijpen naar buitenlandse ingrediënten zoals quinoa of soja’. In De Vlaamse Leeuw wordt elke editie een profiel geschetst van een man die belangrijk was voor de Vlaamse emancipatie. De persoon die de spits afbijt is niemand minder dan Daniel François Esprit Auber.

Maar ook de romantici onder ons kunnen het magazine gebruiken: In de rubriek Zwaard zoekt Schede krijgen enkele bronstige gespierde adonissen de kans om zichzelf voor te stellen aan het vrouwelijke lezerspubliek om zo hun eigen boerendochter aan de haak te slaan.

Powered by Labrador CMS