artikel> Woensdag laatste kans om – na afspraak – collectie te bezoeken

Bibliotheken sluiten voor publiek vanaf woensdag

De KU Leuven sluit alle bibliotheken vanaf woensdag voor het publiek. Die dag is er nog een laatste kans om op afspraak materiaal op te zoeken en in te scannen. Donderdag gaan alle deuren op slot.

Gepubliceerd

Een afspraak op woensdag gaat enkel indien de vraag grondig gemotiveerd is.

Vanaf donderdag zijn onderzoekers helemaal afhankelijk van scan on demand om fysieke stukken te raadplegen die nog niet online staan. Zo'n scan van een hoofdstuk of een artikel kan je als student of personeelslid kosteloos aanvragen via Limo.

Daarnaast is de elektronische collectie nog steeds beschikbaar en ook uitgebreid, doordat sommige uitgevers uitzonderlijk ook off-campus gebruik toestaan. Meer info hierover staat op een speciale webpagina van de bibliotheekdienst.

Verstrenging

De maatregel is de laatste in een spiraal van verstrengingen. Vorige week donderdag werd eerst de capaciteit van bibliotheken en leercentra beperkt tot de helft, daarna tot een derde.

Vrijdagavond sloten de leercentra definitief de deuren en sindsdien beperken bibliotheken hun openingsuren. Deze week mochten enkel nog studenten die de fysieke collectie echt nodig hebben binnen in de bibliotheek. Nu wordt dat ook voor hen onmogelijk.

Powered by Labrador CMS