UPDATE: Capaciteit bibliotheken en leercentra bijkomend beperkt tot een derde

Personeel moet rijen aan ingang vermijden

12 maart 2020
Artikel
Auteur(s): Tijs Keukeleire
Om social distancing te garanderen, beperkt KU Leuven Bibliotheken de capaciteit bijkomend tot een derde. Eerder deze dag was dat nog de helft.

KU Leuven Bibliotheken vraagt om enkel nog strikt noodzakelijke bezoeken te brengen. Eerder deze dag bleef nog de helft van de plaatsen in bibliotheken en leercentra beschikbaar, nu is dat nog maar een derde. 

'Alleen zo kunnen we de verstrengde regels van social distancing garanderen en tevens onze ruimtes en collecties toegankelijk houden voor de gebruikers die ze effectief nodig hebben', zegt directeur van KU Leuven Bibliotheken Hilde Van Kiel.

Teller

'De beperkte capaciteit kan niet direct aangepast worden op de website, dus we vragen het baliepersoneel om de teller in het oog te houden', meldt Van Kiel. Het baliepersoneel zal ook rijen aan de ingang vermijden.

In de bibliotheek van de faculteit Theologie en Religiewetenschappen is er geen teller, maar staan de plaatsen ruim uiteen. 'We merken overal in de bibliotheken en leercentra al dat er heel wat minder studenten dan normaal zijn', zegt Van Kiel.

De website van de UCLL meldt dat hun bibliotheken en leercentra voorlopig open blijven volgens de normale openingsuren.