artikel> Nieuwe lockdown voor hoger onderwijs

Nu zelfs geen enkele fysieke les tot 11 november

Tussen 31 oktober en 11 november vraagt de Vlaamse regering om geen enkele fysieke les door te laten gaan aan universiteiten en hogescholen. Die beslissing gaat dus nog verder dan code rood.

Gepubliceerd

Update

Woensdag, 13u45.

In een mail naar alle studenten op woensdagmiddag verduidelijkt rector Luc Sels dat in de opleidingen Verpleegkunde, Vroedkunde, Geneeskunde, Tandheelkunde en Kinesitherapie, inclusief de vervolgopleidingen, practica, vaardigheidstrainingen en stages wel nog georganiseerd kunnen worden. De organisatie verloopt door de faculteiten, kondigt de rector aan.

Vanaf 31 oktober komt het hele Vlaamse hoger onderwijs weer in de situatie van maart en april: alles volledig online. Dat heeft de Vlaamse regering vanavond meegedeeld in een persconferentie.

In de pandemiematrix zou normaal in code rood nog steeds plaats zijn voor bepaalde practica en labo-oefeningen, maar die zullen nu moeten wachten tot 12 november. Dat is binnen twee weken. Vanaf dan moeten eerstejaars ook terug naar de les kunnen gaan, stelde Weyts.

Morgen komt meer communicatie vanuit de KU Leuven. Zij besliste gisteren nog om het hele semester over te schakelen naar een nieuwe hybride vorm met fysieke lessen voor eerstejaars en fysieke lessen voor vakken die moeilijk online kunnen. Nu moet die aanpak toch wachten tot 12 november.

Powered by Labrador CMS