artikel> Organisator CORaal onderneemt geen stappen

Vijf Letterenstudenten dienen klacht in tegen eigen rectorstemming

Vijf Letterenstudenten hebben een klacht ingediend bij de verkiezingscommissie van de KU Leuven. Het studentencongres, waar de Letterenstudenten zijn gaan stemmen, zou partijdig verlopen zijn.

Gepubliceerd

De vijf Letterenstudenten, waarvan wij de namen niet wensen te publiceren, hebben bij Herman Daems, de voorzitter van de verkiezingscommissie van de KU Leuven, een klacht ingediend. Volgens hen zou het studentencongres dat door CORaal, de studentenvertegenwoordigers van Letteren, vorige woensdag werd georganiseerd, partijdig verlopen zijn.

Concreet zou één van de studentenvertegenwoordigers die het programma van rector-kandidaat Luc Sels moest voorstellen, partijdig geweest zijn in het voordeel van Luc Sels. De vijf Letterenstudenten klagen ook aan dat de studentenkaarten niet gecontroleerd werden, en menen dat er te weinig controle was bij de stembus. Ze vinden het ook niet kunnen dat de uitslag van de stemming werd bekendgemaakt voordat de stemmen van de KU Leuven Kulak werden geteld.

Ruben Hendrikx, voorzitter van CORaal, betreurt de klacht. ‘Wij ondernemen evenwel geen stappen. De democratie heeft gesproken.’ Herman Daems zelf laat weten dat hij de betrokken personen heeft geantwoord, maar geeft niets vrij over de inhoud van die communicatie.

Hoe dan ook kan de verkiezingscommissie niet tussenkomen wat betreft de legitimiteit van het verkiezingscongres bij Letteren. Het zijn uiteindelijk de kiespersonen van Letteren die gaan stemmen, het studentencongres is slechts een indicatie van het stemgedrag van de Letterenstudenten. Het organiseren van een studentencongres was de jure niet verplicht.

Hoe de andere studentencongressen zijn verlopen, lees je hier.

Redactionele noot: Schrijver dezes was aanwezig op het studentencongres van Letteren campus Leuven. Was het congres partijdig? Het klopt dat degene die het programma van Sels voorgesteld heeft, dit ook effectief heeft verdedigd. Hetzelfde gold evenwel voor degene die het programma van Torfs heeft voorgesteld. Beiden waren dus ‘partijdig’.

Powered by Labrador CMS