lezersbrief> Lezersbrief van Zeger Debyser namens de Leuvense N-VA fractie

Lezersbrief: Veto & de Vlò?

We zijn toch wat verwonderd over het artikel in Veto over ons plan om fietsdelen in Leuven in te voeren omdat er een aantal onjuistheden in staan.

Gepubliceerd

De reactie van de redactie van Veto op deze lezersbrief.

Over het concept zelf gaat het artikel in feite niet. Wel besluit uw journalist dat er twee feitelijke fouten over onze persconferentie in de berichtgeving van andere kranten zouden staan. Hij schuift ons vervolgens in de schoenen dat we die niet gecorrigeerd hebben. Dus doen we dat deze keer wel.

Het eerste punt van discussie is of Vlò zelfbedruipend is of niet. We hebben het idee voorgesteld op basis van onze analyse als iets wat zou kunnen. Er is wel degelijk huiswerk gedaan. Maar inderdaad, nog niet alles ligt vast. Het gaat dan ook om een idee en een eerste concreet voorstel dat we graag samen met de stad en andere partners verder willen uitwerken. Als die zeggen dat er 10.000 fietsen nodig zijn of als er opmerkingen zijn over de aannames die we gebruikt hebben, dan gaan we hierover graag in debat. Zo maak je een voorstel namelijk beter, door erover te discussiëren.

De tweede fout in de berichtgeving zou gaan over het contact dat er al dan niet met Velo zou geweest zijn. Zoals uitgelegd op de persconferentie is het niet onze lijsttrekker maar een lid van onze afdeling die het concept informeel aftoetste met iemand van Velo. We hebben hen inderdaad vermeld als potentiële toekomstige partner, net zoals de stad en de universiteit.

Het artikel in Veto zelf vermeldt verkeerdelijk dat we in onze aannames de volledige kost van het weesfietsenbeleid willen besteden aan fietsdelen. Dat is fout. Onze aanname is om slechts een beperkt deel van de kost van het weesfietsenbeleid te besteden aan fietsdelen. We hebben ook wel degelijk gevraagd om het artikel op de webstek madeinvlaamsbrabant te laten corrigeren.

We hebben ons voorstel uitgelegd op onze persconferentie maar daar was jammer genoeg niemand van jullie redactie aanwezig. Onze fractie vindt fietsdelen de oplossing om Leuven meer te laten fietsen met minder fietsen. Buitenlandse universiteitssteden zoals Oxford sprongen al met succes op de “fiets”.

We gaan graag het debat aan over fietsdelen voor Leuven. We zijn blij dat Veto hier de nodige aandacht aan besteedt maar hopen jullie ook op de Vlὸ te krijgen.

De reactie van de redactie van Veto op deze lezersbrief.

Powered by Labrador CMS