nieuws> Spannende taferelen in de tentjes van Wieslandia

24 urenwies bijna mislukt

Het tentje van Wieslandia staat dit jaar voor de tweede keer op de 24 urenloop. Veto kwam langs voor een verkenningsrondje.

Gepubliceerd

Wat twee jaar geleden als een mopje begon, heeft alle kansen om een nieuwe traditie te worden. In 2019 kwam Wieslandia voor het eerst op het idee om tijdens de 24 urenloop een wiestentje op te zetten en een 24 urenwies te organiseren. Het doel is om 24 uur ononderbroken te wiezen.

Ze houden het aantal punten van elke speler bij en je kan live de rating van de beste spelers volgen op een computerscherm. Het concept boekte veel succes: Wieslandia's tent werd een van de meest bezochte standjes. 'We hebben tientallen nieuwe leden kunnen werven toen', vertelt vicepraeses Renke.

24 uur aan een stuk wiezen

Student Thomas kwam twee jaar geleden net bij de club en bracht toen welgeteld 24 uur aan een wiestafel door. 'Ja, er zaten natuurlijk ook plaspauzes bij, maar in totaal heb ik daar dus echt 24 uur gezeten', vertelt Thomas. Niet alleen was het zijn allereerste activiteit bij Wieslandia, maar ook zijn verjaardag.

Om 9u30 zaten er nog maar twee spelers aan tafel

'Tegen het einde was de kaarten uit elkaar houden natuurlijk al wat moeilijker', geeft hij toe. Er werd immers niet enkel gewiesd, maar ook bier gedronken. Volgens hem ligt het aan de zogenaamde Ballmer Peak: 'Bij caféspelen is het altijd zo – na een paar pintjes gaat het beter, maar daarna wordt het plots veel lastiger', legt hij uit.

Betrapt met drie man aan tafel

Dit jaar heeft de vereniging op voorhand een extra tent aangevraagd om alle geïnteresseerden te kunnen verwelkomen. Volgens Renke is er ook nu nog te weinig plaats op de drukste uren.

Maar de drukte was slecht gespreid. De kaartmarathon is dit jaar vroegtijdig afgebroken: om 9u30 zaten er nog maar drie spelers aan tafel. Volgens de organisatoren ging de rest even naar het toilet en zou het spel spoedig hervat worden.

'Dat moet nu toch wel gebeuren dat de Veto ons net komt betrappen als we effectief twee minuten niet aan het wiezen zijn'

Gefrustreerde speler

De andere spelers bleven echter maar weg en de overgeblevenen voelden zich niet op hun gemak. 'Amai dat moet nu toch echt wel gebeuren dat de Veto ons net komt betrappen als we effectief twee minuten niet aan het wiezen zijn', reageert een van de spelers.

Joran, oud-lid van Wieslandia en de voorlopige winnaar van deze editie, was minder ongerust: 'Het zijn nu de lastigste uren, zowel voor ons als voor de lopers op dat sportevenement hiernaast. Vanaf hier zal het wel beter gaan.'

Wie is Wieslandia?

Wieslandia is een vereniging die zeven jaar geleden gestart is door een groep mensen die graag eens wiesten op café. Hun stamkroeg was Inn 't Joor 1, bij Germaineke (cafébazin van Inn 't Joor, red.). Daar kan je onder andere gekookte eitjes krijgen als snack – vandaar de prominente kippenthematiek binnen de club.

'Onze doop bestaat erin dat je een gekookt eitje moet eten en een pintje drinken', legt Joran uit. 'Ik denk dat we daarmee ook perfect aan de doopcharter voldoen.' De club is door LOKO erkend en organiseert naast wiesavonden ook galabals, cantussen en langdurige sportevenementen.

Powered by Labrador CMS