nieuws> Sociale wetenschappers staan momenteel in de top tien

Het verrassende succes van Politika

Politika verbaast vriend en vijand: de kring van sociale wetenschappers doet het uitzonderlijk goed in deze editie van de 24 urenloop.

Gepubliceerd

Momenteel neemt Politika, de kring van de sociale wetenschappers, de achtste positie in op de 24 urenloop. Vorige jaren eindigde ze doorgaans achterin de staart. Waar heeft ze haar plotse succes aan te danken?

Armani Snoeys, Politikalid van Promcom (de werkgroep verantwoordelijk voor promo en communicatie, red.), wijt het aan het nieuw ingevoerde speedy team: 'We hebben snelle mensen, bijvoorbeeld uit atletiekverenigingen, gesprokkeld. Er zijn ook externen ingezet.'

Speedy team

Ferre Leysens, verantwoordelijke voor medewerkerscoördinatie bij Politika (de organisatie omtrent studenten die een handje willen helpen op evenementen, maar niet aan de kring gebonden zijn, red.) vult aan:

'We hebben ingezet op lopers aanwerven en een speedy team. We hebben rond de dertig mensen kunnen inzetten voor dat team. In de eerste twee à drie uren hebben we zoveel mogelijk mensen daaruit laten lopen.'

'Het moeilijkste is de voormiddag, wanneer mensen terug naar de les moeten'

Anonieme student

'Om een goede start te maken', voegt Armani toe. Daarnaast spreken de kringleden ook mensen ter plaatse aan om te komen lopen tijdens de 24 urenloop. Meestal luidt het antwoord: misschien later. Maar of ze effectief komen opdagen, is natuurlijk de vraag.

'Het moeilijkste is de voormiddag, wanneer mensen terug naar de les moeten. Ik hoop dat we dan ook mensen hebben', getuigt een anonieme student naast Armani.

Strijd tussen sociale wetenschappers

De ludieke, interne competitie helpt alvast. Politika loopt dit jaar onder het thema 'PolitiKART', naar analogie met het populaire spel Mario Kart. Elke opleiding vertegenwoordigt een personage uit het spel.

Communicatiewetenschappen waant zich in de schoenen van Yoshi en Politieke Wetenschappen vereenzelvigt zich op dit moment met Toad; Sociologie vertolkt de hoofdfiguur, Mario, en Antropologie koos ervoor te lopen onder 'die andere loodgieter', Luigi.

'We zijn goed bezig, maar we moeten dit blijven aanhouden'

Ferre Leysens, verantwoordelijke medewerkerscoördinatie Politika

Armani heeft de indruk dat Politika ook de eerstejaars weet warm te maken voor de 24 urenloop dit jaar: 'Het zit echt vol, nu ook in de nacht.'

Na deze prestatie moet Politika wel haar voetjes op de grond blijven houden en haar focus niet verliezen. 'Wij zijn op de achtste plaats aangekomen. We zijn wel goed bezig, maar we moeten dit blijven aanhouden', besluit Ferre.

Bubbels voor de doorzetter

Motivatie genoeg althans: na twee rondjes krijgen lopers op zondag een pintje aangeboden in het Politika Kaffee, de fakbar van de sociale wetenschappers. Na vijf rondjes kan je gratis een Bicky Burger naar binnen werken, of de vegetarische variant.

De snelste loper kan zich aan een fles jenever verwachten en wie bereid is om het meeste aantal rondjes te lopen, mag een fles cava poppen.

Powered by Labrador CMS