artikel> Nu ook studieplaatsen voor wie niet laat opblijft

Je kan nu al vanaf 18 uur een reservatie doen met KURT

KURT, het inschrijvingssysteem voor bibliotheken en leercentra, laat je nu al vanaf 18u reserveren voor drie dagen later. 'Studenten boekten als er plaats vrijkwam: middernacht. Dat was niet ideaal.'

Gepubliceerd

Nu de blok eraan komt is de vraag naar studieplaatsen alweer heel groot. Zulke plaatsen moet je op voorhand reserveren via KURT, het reservatiesysteem voor zitplaatsen in de verschillende bibliotheken en leercentra van de KU Leuven.

Tot voor kort kon je pas om middernacht een plaats reserveren voor maximum drie dagen later. Vanaf deze week wordt dat tijdstip vervroegd naar 18 uur. Het reserveren van een plaats blijft wel nog enkel mogelijk tot drie dagen later.

Niet meer laat opblijven

De reden voor die aanpassing is vrij simpel, zegt Dennis Gelders, ondervoorzitter van de Studentenraad: 'Studenten boeken nu wanneer er plaatsen vrijkomen: om middernacht. Dat is niet zo ideaal.'

Zo moesten studenten laat opblijven om zich van een plaats te verzekeren en kwam het bovendien ook voor dat de volgende ochtend alle plaatsen al bezet waren. Met het nieuwe tijdstip kan de reservatie efficiënter en ook eerlijker verlopen voor studenten. Het aangepaste uur gaat vanaf deze week in.

Powered by Labrador CMS