nieuws> Op een na oudste kring van Leuven krijgt een update

LBK betekent nu iets anders

Adieu Landbouwkring: LBK heeft hun naam veranderd naar 'Leuvense Bio-ingenieurskring'. Deze week organiseren ze een feest.

Gepubliceerd

De naam 'Landbouwkring' komt al jaren een beetje vreemd over voor studenten aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Landbouwkunde is slechts een van de dertien masterrichtingen die de faculteit aanbiedt, dus past LBK dit jaar zijn naam aan – met behoud van de originele initialen.

'Toen de kring in 1887 werd opgericht, was het echt een agrarische kring', vertelt Magdalena Bellen, de huidige praeses. 'In de loop van de tijd zijn we vooruitgegaan en zijn er nieuwe vakgebieden prominent geworden. Als kring hebben we een naam nodig die dat weerspiegelt.'

Evenementen

Om de nieuwe naam te vieren, heeft LBK verschillende evenementen georganiseerd, waar zowel haar leden als het grote studentenpubliek van kunnen genieten. Enkele hoogtepunten zijn meerdere lezingen van alumni over nieuw onderzoek en technologieën. De kersverse aanpassing zal ook op dansende wijze gevierd worden tijdens een Naamsverandering TD.

Aan de hand van de evenementen wil de vereniging meer focus leggen op de toekomst van LBK. 'We willen mensen aan het denken zetten over wat we de komende jaren kunnen worden', verduidelijkt Magdalena. Die aandacht zal vooral aanwezig zijn op donderdag 11 november, wanneer een van de evenementen van de kring zal doorgaan op de Grote Markt.

Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten, kan je terecht zowel bij de officiële website als Facebookpagina van LBK.

Dit artikel werd aangepast op 09 november 2021. In de eerdere publicatie is het foutief weergegeven dat er veertien masterrichtingen aangeboden zijn, er zijn in feit dertien.

Powered by Labrador CMS