artikel> LBK Kil(t)s Ekonomika

LBK domineert The Highland Games

Na hun nederlaag tegen de economiestudenten op de 24 urenloop, daagden de bio-ingenieurs van LBK hen uit tot een wedkamp waar ze meer in thuis zijn: Schotse boerenspelen.

Gepubliceerd

Gisteren kon men op het grauwe grasveld voor Alma 3 een ware veldslag meemaken. LBK, de bio-ingenieurs, nam het op tegen Ekonomika, de economiestudenten, in de spannende Highland Games.

Het grijze weer en de felle wind weerhielden de verschillende teams er niet van om alles te geven. Ze gingen een hele resem uitdagingen aan om te bepalen welke kring de sterkste was. Van het langst spijkerbroekhangen tot boomstamzagen tot zaklopen tot touwtrekken tot ... tractorband rollen.

Hoewel de favoriete outfit het blote bovenlijf bleek, was er ook één team in thema: compleet met wit hemd en Schotse kilt.

Robbe De Man, sportpreses van LBK, vindt dat het evenement enorm goed verlopen is. ‘We wilden dit jaar het evenement nieuw leven inblazen en hebben het daarom samen met Ekonomika georganiseerd.’

Nadat ze het op de 24 urenloop hebben moeten afleggen, zijn de bio-ingenieurs dan ook extra gemotiveerd om de economen deze keer ‘terug te pakken’, aldus De Man.

Het was een zeer sportieve strijd maar er was ook vriendschap tussen de twee kringen. ‘Sport is echt perfect om mensen samen te brengen maar toch die rivaliteit te hebben’, vertelt De Man. ‘In de tijd van de oorlog legden ze met kerstmis het vechten zelfs even stil om samen te voetballen.’

Uiteindelijk worden de economen wel degelijk in de pan gehakt: de eerste, de tweede én de derde plaats gaan allemaal naar LBK-teams. Met op de eerste plek natuurlijk de ploeg in de Schotse rokken. Zij gaan met een goeie fles Jack naar huis.

Powered by Labrador CMS