artikel> Doet VTK het weer?

LIVEBLOG (beëindigd) - 24 urenloop 2018

Bloed, zweet, tranen en vooral veel passie. Dat is de 24 urenloop in een notendop. Flikt VTK het weer, of moeten de ingenieurs het afleggen tegen de sportmannen van Apolloon?

21u03

Deze liveblog is officieel beëindigd.

21u02

Apolloon klopt VTK op het scherpst van de snee met 1073 rondjes tegen 1072. LBK is derde met 1016 rondjes, op één ronde van Ekonomika. Medica weert Industria met 954 tegen 953. Wat een editie! Een uitgebreid verslag vind je hier terug.

19u42

Ekonomika zou LBK voorbij zijn gegaan! Industria komt tot op een ronde achterstand op Medica, maar heeft een half mirakel nodig om er nog voorbij te geraken. Apolloon behoudt de koppositie.

19u38

Apolloon heeft een superronde gelopen! De kloof met VTK wordt weer wat groter.

19u36

VTK blijft achterstand inhalen, maar is Apolloon nog steeds niet voorbij. Het blijft hier razend spannend...

19u30

VTK komt nu echt wel dichtbij: nog een halve ronde achterstand op Apolloon. Ekonomika kan voorlopig de kloof met LBK niet dichten. Ook Medica houdt stand: twee ronden verschil op Industria.

19u29

Het laatste uur gaat in, wat dachten de presides van Apolloon en VTK van hun kansen om 18u40?

19u23

VTK komt terug tot minder dan één ronde van Apolloon. Het speedteam van Industria weet het verschil momenteel nog niet te maken.

19u19

Industria bereidt een heus speedteam voor om de kloof met Medica te dichten. Die bedraagt intussen nog maar één ronde.

19u17 - Update

Onze reporters staan op het parcours om de score bij te houden: de eerste zes geven voorlopig niets op elkaar toe.

19u12 - Het laatste uur gaat in: dit staat er nog op het spel

Apolloon verdedigt een voorsprong van een ronde op het trotse VTK. Kunnen de burgies nog een ultieme remonte maken en hun titel verlengen, of delven ze dan toch het onderspit? Ook voor plaats drie blijft het razend spannend: LBK en Ekonomika blijven daar op minder dan een ronde van elkaar gescheiden. Dan is er nog Medica op plek vijf, dat intussen al een tijdje staat te bibberen door het opkomende Industria-gevaar. Tuimelt de laatste van de traditionele big five uit de top vijf, of kunnen ze het tij alsnog keren?

Wina blijft vooralsnog haar zevende plaats met verve verdedigen. Atmosphere viel in de nacht wat terug en kan haar voornaamste concurrent dus niet meteen meer bedreigen. Tussen Tripel Hop en VRG blijft het dan weer wel razend spannend. De twee maken zich op voor een millimetersprint om plaats negen in het laatste uur.

Pedal zag na een lange strijd de kloof met OKeR UCLL traagjes uitgebreid worden in haar nadeel. Met maar twee rondes tussen de twee blijft echter alles mogelijk. Comeback-kid Psychokring kon met een merkwaardige push nog net haasje over doen met Runner's High, zal Letteren het daarbij laten? Voor Farma en Politika staat er niet veel meer op het spel, maar die laatste zal allicht meesurfen op het succes van recordman Tom Merlevede.

18u57

Het laatste uur van deze editie nadert met rasse schreden. Over vijf minuten sluit Ulyssis de lifeticker, vanaf daarna wordt het turven.

18u53

Apolloon heeft haar voorsprong in ieder geval ook te danken aan een hele groep snelle vrouwen. De huidige leider maakte een statement door met zeven vrouwelijke lopers te starten en gooit hen ook voor het laatste uur opnieuw in de strijd.

18u45

18u38 - Tom Merlevede geeft record nog wat meer glans

In de laatste uren van deze editie loopt ook recordman Tom Merlevede nog steeds mee. Momenteel zit hij aan 167 ronden, dat aantal wil hij nog uitbreiden tot 170. 'Conditioneel ben ik nog in orde, maar met mijn knie is het echt niet meer uit te houden.', reageert hij aan Veto. Voor de duidelijkheid: Merlevede liep inmiddels al een afstand die overeenkomt met twee marathons.

Dat bracht ook een aardige duit in de zak. Merlevede hoopt uiteindelijk op een bedrag rond de 3080 euro uit te komen. Voor de laatste rondes besloot de KU Leuven 10 euro per ronde te doneren, VTK en Politika deden daar elk een euro per ronde bij. Waar dat geld naartoe gaat leest u hier.

18u25 - It's over one thousand!

Apolloon flitst over de 1000, VTK volgt een halve minuut later. De record van vorig jaar dreigt te sneuvelen.

18u05 - Spanning blijft te snijden!

Apolloon bouwt beetje bij beetje haar voorsprong uit op VTK, maar blijft binnen één ronde. Beiden kringen zitten op een zucht van de 1000 ronden en zullen naar verwachting over het record van vorig jaar (1061 rondjes) uitkomen. Daaronder bikkelt LBK met Ekonomika om de bronzen medaille. De boeren strijden al uren tegen de druk van de economen, maar hebben na een kort dipje weer een voorsprong van een halve ronde. Ook om plaats vijf wordt er nog volop gestreden: Medica houdt Industria voorlopig op twee ronden afstand; zit er nog een slotoffensief aan te komen?

Verder is het nog uitkijken naar de strijd om plaats negen tussen Trippel Hop en VRG Crimen. De juristen zijn bezig aan een indrukwekkende opmars en naderen nu tot op een ronde van het trotse pedateam. Ook UCLL OKeR en Pedal houden de strijd nog levendig: zij dansen al uren een tango om plek twaalf. Het slotoffensief van Psychokring is bijna voltooid. Runner's High voelt de adem van de rode brigade akelig koud in hun nek!

17u47

Ben jij zoals ons een stresseter? Lees dan zeker eens ons artikel met de beste knabbels op de 24-urenloop hier!

17u22

Apolloon slaat een klein kloofje. Vertoont VTK haar eerste barstjes?

17u10

In alle commotie sluipt Industria geniepig tot op drie ronden van Medica. Is dit het laatste jaar voor de dokters bij de Grote Vijf?

17u04

Het is nek aan nek.

17u02

Daar is VTK weer! De burgies herstellen de heilige orde van de dag; LBK doet hetzelfde op de derde plek.

16u56

De cardiologen op Gasthuisberg beleven vast een topdag!

16u49 - Het is gebeurd!

Apolloon verovert de eerste plek! VTK mag zich opmaken voor een millimetersprint.

16u46 - Stand van zaken: razend spannend

VTK en Apolloon maken er weer een schouwspel van om duimen en vingers van af te likken! Op dit moment zijn de twee kringen maar 100 meter van elkaar gescheiden. Ekonomika is eindelijk over LBK gesprongen, maar voorlopig blijft het nek aan nek tussen de twee. Daaronder woedt nog steeds de slag om plek 5: Medica houdt nog maar vier rondjes voor op hun concurrenten van Industria. Onderaan tenslotte heeft Psychokring een serieuze aanval gepland op de veertiende plek van Runner's High. Wat een editie!

16u36

Medica moet vechten voor hun top-5 plaats.

16u31

Het regent.

16u21 - Alweer recordeditie?

Het recordaantal rondjes van een loper is deze editie al verbroken door Tom Merlevede (momenteel 162 rondjes, maar stante pede kletst hij er nog een paar bij). VTK, Apolloon, LBK en Ekonomika zijn op dreef om de kaap van de 1000 af te ronden, terwijl VTK ook op koers is om het absolute recordaantal te breken. Voeg daar de jacht op de snelste ronde bij, en we kunnen spreken van een recordjaar.

16u07

Dat de 24-urenloop big business is was al langer geweten en daarom hebben de snelste kringen ook dit jaar kosten nog moeite gespaard voor een mooie klassering. De lopers van Apolloon en LBK krijgen voor de start zo een professionele massage, bij VTK, Industria en Ekonomika beschikken ze dan weer over hometrainers.

16u00 - Strijd binnen de strijd

De snelste ronde staat momenteel op naam van Dylan Owusu van Apolloon. Hij bleef met een puike 1:07 maar één seconde boven het absolute record van Olympisch hordeloper Michael Bultheel. Als we de Apolloniërs mogen geloven plant Dylan straks nog een aanval op dat record. Benieuwd dus of er deze editie twee records vallen...

15u47 - Spanning!

Ekonomika en LBK hebben allebei 830 rondjes op de teller staan en lopen haast voor elkaars voeten. Wie deelt de eerste tik uit?

15u34

Er is trouwens ook een dj-contest aan de gang. Voor ons part mogen Viktor en Anton van Runner's High die winnen, dikke jumpbeats en tomeloos enthousiasme, daar zwichten we bij Veto voor.

14u46

Voor de fans van tussenstanden: Apolloon heeft minder dan een ronde achterstand op VTK. Ekonomika hijgt dan weer in de nek van LBK, daar bedraagt het verschil iets meer dan een ronde. De titanstrijd lijkt helemaal los te barsten!

14u28

Ook onze Redacteur heeft twee rondjes achter de kiezen. Hij is nog single, dames!

14u05 - Het is gebeurd!

Tom Merlevede breekt het mythische record van 161 rondjes! De diertjes in Afrika mogen blij zijn. Deze namiddag komt hij nog wat extra lopen om zijn record nog extra lastig te maken.

13u56

Hier bij Veto, Verantwoord Experimenteel Toegankelijk Onderzoek, buigen we ons ook over de écht belangrijke vragen. Wie heeft bijvoorbeeld de meest aerodynamische bips? Een praktijkonderzoek!

12u41

VRG klopt aan de deur van de top tien, kunnen de juristen de tiende plaats van Lerkeveld afsnoepen? Atmosphere doet intussen haasje over met Tripel Hop en verovert de achtste plaats, meteen achter hun aartsrivalen van Wina.

12u13 - Zou het dan toch?

Apolloon zit VTK nu toch echt op de hielen met nog zo'n anderhalf rondje achterstand! Ook voor de bronzen medaille blijft het razend spannend; het offensief van Ekonomika heeft hen op twee uur van vier naar één rondje op LBK gebracht. Onderaan verandert er voorlopig weinig.

11u47

Op de redactie wordt ondertussen de 'skibidi' gedanst. We zitten er even door, jongens.

In de stand is er nog niet zoveel veranderd, trouwens.

11u35

Gezamenlijk werd er al meer dan tienduizend keer rond het terrein gespurt. Met nog 506 minuten te gaan en twee luttele rondjes tussen VTK (1) en Apolloon (2) blijft het razend spannend!

11u17

Het inhaalmanoeuvre van Ekonomika is echt wel indrukwekkend: de economen naderen tot op één rondje van LBK. VTK loopt daarboven weer wat uit op Apolloon.

11u03

Bij Politika betreedt Tom 'de Tank' Merlevede opnieuw de baan. Hij heeft nog acht uur voor 28 rondjes, hup hup hup!

10u57

Apolloon blijft beetje bij beetje van de voorsprong van VTK afsnoepen en nadert op net geen drie rondjes. Ook LBK moet oppassen, want Ekonomika maakt een rondje goed op de boeren. De echte spanning vindt echter in de middenmoot plaats: daar bikkelen Tripel Hop en Atmosphere al een uur om plaats 8; verderop doen Pedal en OKeR hetzelfde voor plaats 12!

10u45 - Recensie: Gestapo Knallmuzik

Wir haben geknalt sonder zu saupfen

Ein uhr lang haben die männen von Gestapo Knallmuzik von jetje gegeben, und die vröhe vögels waren sehr blei dat si aus hün bedje gerollt weren. Mit gröse hits zoals ‘Kächelwinckel Pëeters’ und ‘Sabine und Frank’ haben sie die das mittenplein in vüür und flam gesetst. Das publich wërd auch getraktiert auf tzwei neue nummers, die auch sehr in smach viehlen. Die tölle leute haben bewesen das man nicht moest Komasaupfen om ein feistje zu bauwen. Wir haben uns geamusiert! Oder zoals die männen self sauden sagen: es wahr ganz geil!

10u22

De voorsprong van VTK blijft drie rondes en een klets. Het antwoord op de vraag waar Ekonomika is, blijft 'op plaats 4' want LBK blijft ze vier rondes voor. Farma sluipt gestaag dichter bij Psycho, dat Runner's High dan weer wat verder ziet uitlopen.

09u52 - Wie heeft de stok van Farma gezien?

Commotie bij Farmaceutica: rond half twee gingen drie onbekenden er met hun estafettestok vandoor! 'De jongens waren wat vaag, maar wilden voor ons lopen dus wij dachten er weinig bij na. Daarna hebben we hen niet meer teruggezien en moesten we een nieuwe halen, heeft ons zeker zeven rondjes gekost...', getuigt Kato van Farmaceutische kring. Die doen het dit jaar overigens niet onaardig, maar met maar vier ronden achterstand op Psychokring zal er allicht toch wat gevloekt worden.

09u34

Terwijl VTK zich ongenaakbaar waant aan de top, kan ook Medica Industria op afstand houden. Ekonomika loopt achter de feiten en LBK aan, zo'n vier rondjes al. Farmaceutica jaagt op Psychokring, voorlopig nog op een kleine vijf rondjes achterstand. VRG Crimen kruipt terug naar Lerkeveld, het scheelt nu weer één rondje. Runner's High staat inmiddels 7 rondjes voor Psychokring.

09u11

Tom is er bijna! Wat een beest.

08u42

08u33

De ingenieurs lijken meer uit te lopen op de sportkotters. LBK kan Ekonomika op afstand houden. Psycho hinkt steeds verder achterop bij Runner's High. Maakt VRG Crimen een comeback op Lerkeveld?

08u29 - Ochtendlijke mijmeringen op de 24 urenloop

Nog net tijd voor een kleine reflectie, voor de nacht weer plaats maakt voor de beslommeringen van de dag. Of hoe uw krant het gebrek aan filosofen opvangt.

07u58

Goeiemorgen! Ook in de vroege uurtjes brengt Veto keiharde onderzoeksjournalistiek.

07u48

Die Leute van Gestapo Knallmusik gehen Musik machen. Rep je naar het podium!

07u46

Het is gebeurd. LBK wipt over Ekonomika!

07u43

LBK en Ekonomika staan gelijk!

07u32- Opinie: minder bla bla, meer boem boem!

Nu we stilaan de nacht uitkomen, wordtduidelijk dat het Vlaams onderwijslandschap aan hervorming toe is, endat de meeste plannen die vandaag op tafel liggen geen zoden aan dedijk zullen brengen. Geen extra uur Nederlands is nodig, geen uur‘Mens en Maatschappij’. Wel een uur L.O.. Hoe anders helpen weApolloon terug aan de overwinning? Voor sommigen is brute krachtalles wat ze hebben, dus moet het onderwijs hen de kans geven datmaximaal te ontwikkelen. Hoog tijd voor een echt gelijkekansenbeleid! ;)

07u28

LBK heeft Ekonomika bijna te snaren. Ook Industria rukt steeds verder op richting Medica. Vallen de dokters voor het eerst uit de top 5?

06u52

VTK behoudt nog steeds een voorsprong van een kleine 3 rondjes. Heeft de ochtendstond misschien nog goud in de mond voor de sportmannen?

06u22

06u18

Tripel Hop en Lerkeveld ditchen VRG Crimen, dat twee plaatsen zakt. Runner's High huppelt weer over Psycho. VTK bijna drie rondes voor op Apolloon.

05u56

05u48

De 24 urenloop gaat al even mee. Deze editie is al de 47e. Wat begon als een klein initiatief van ingenieurskring VTK ontpopte zich tot hét sportieve studentenevenement van Leuven. En er gebeurde sinds haar ontstaan heel wat. Meer weten? Lees het hier.

05u45

VTK staat twee rondes voor op Apolloon. Weinig volk aan de blauwe stand.

05u41

De farmaceuten zakken steeds verder weg.

04u13

Runner's High springt weer over Psycho.

04u08 - Recordpoging: alive and kicking

Met 101 rondjes op de teller loopt Tom nog rustig verder tot 4u. Hij neemt zijn volgende pauze wanneer hij stevig over de helft zit, dat is goed voor de moraal. 'Op 12u tijd de 60 resterende rondjes lopen, moet zeker lukken', stelt hij. De giften op zijn site overschrijden ondertussen 900 euro. Tijdens de 24 urenloop kunnen studenten ook bijdragen leveren door geld te droppen in een box in de stand van Politika. Ook daar is al meer dan 100 euro verzameld. Wij zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat!

03u55

De KU Leugen redactie knijpt even een oogje dicht. Maar niet getreurd, hier is Flo Windey.

03u48

Intussen loopt LBK ver uit op Medica. De Landbouwkring komt ook een rondje dichter bij Ekonomika. Psychokring loopt in sneltempo vier rondjes in op Runner's High en doet haasje over.

03u34

Inmiddels is er meer bekend over de streakersactie. Het ging om een eenmansactie, zonder grote gevolgen. Uit sympathie voor Apolloon stond VTK een halve minuut stil op de piste. Lees hier verder.

03u05

VTK staat halve minuut stil om het tijdsverlies van Apolloon door naaktloper te compenseren.

02u50

Blote loper blijkt effectief niet van Apolloon te zijn. Later hierover meer.

02u38

Er is een blote loper gesignaleerd. Hij schijnt van Apolloon te zijn. Zijn identiteit is nog onbekend. Wordt vervolgd.

02u23

VTK valt op met een bescheiden inhaalmanoeuvre en staat opnieuw slechts 2 rondjes achter op Apolloon. Op een 10-tal rondjes hierachter bengelt Ekonomika op een derde plaats.

02u10

Supporters, maak uw borst maar nat! Onze eigenste redacteur Cultuur Jan Costers zal zich wagen aan een rondje.

01u55

Bijna zes uur bezig, hieronder een korte tussenstand. Apolloon blijft voorlopig ongestoord koplopen. Ekonomika, LBK en Medica houden het op een latrelatie. VRG Crimen hinkt achterop bij Atmosphere. Wina trapt stevig door en houdt Atmosphere voorlopig op veilige afstand. Runner's High heeft intussen vijf rondjes voorsprong op Psychokring.

01u43

Nog steeds op plaats drie. Ze lopen zelfs uit op LBK, dat uitloopt op Medica.

01u25

De brug om van aan het gebouw de Nayer naar het middenveld te raken is tijdelijk gesloten. LOKO meldt dat er sprake is van een losse trede en controleert dat momenteel. De brug zou spoedig weer open moeten gaan. Voorlopig zal je dus moeten rondgaan, Lien. Rondgaaaan!

01u16

Runner's High heeft Psycho al terug op 3 rondjes gezet. Dat speedyteam was dan toch geen KU Leugen!

01u09

Apolloon heeft anderhalve ronde voorsprong op VTK. Zit deze lepe truc daar voor iets tussen?

00u33

Ekonomika loopt op kousevoeten 3 rondjes uit op LBK, dat dan weer 2 rondjes voorheeft op Medica.

00u26

Apolloon heeft ondertussen de kaap van 200 toertjes gerond. VTK volgt op iets meer dan een rondje!

00u07

De psychologen snellen Runner's High voorbij! Het psychologisch oorlogsspelletje is begonnen.

00u06 - Recordpoging: Tom Merlevede goed vertrokken

Aangezien Tom reeds 50 rondjes op de teller heeft, kunnen we stellen dat hij goed op weg is om zijn recordpoging van 162 rondjes op deze 24 urenloop te behalen. De telling gebeurt veelvoudig en strikt. Er wordt manueel geteld, een exceldocument wordt bijgehouden en ook Politika's telsysteem houdt hem in de gaten. Momenteel houdt Tom een korte rustpauze, die daarnet abrupt onderbroken werd door een aanvraag om een rondje te lopen in een onesie. Tot hiertoe gaat alles dus zoals gepland, al schat hij zelf in dat de nacht zwaar zal worden. Hopelijk spelen de koude en het kleinere aantal supporters hem geen parten. Succes!

23u48 - Wie houdt de scores eigenlijk bij?

Altijd al afgevraagd hoe de scores worden bijgehouden? Studentenvereniging ULYSSIS onderhoudt hiervoor al jaren een ingenieus systeem: ‘Je kan het eigenlijk vergelijken met de lezers voor je studentenkaart, maar dan in het groot.’, verklaart Vincent Vanlaer, voorzitter bij ULYSSIS. ‘We hebben drie telpunten langs het parcours staan. In die telstokken zit een soort speciale chip. Wanneer je langs die punten loopt sturen ze een veld uit die de chip registreert. Door de snelheid tussen twee punten te extrapoleren kunnen we de schattingen maken zoals je op de site ziet.’

23u45

23u03

Wina springt over Lerkeveld, Atmosphere springt over Wina.

22u57

De laatste jaren werd er elk jaar een nieuw record gezet op de 24 urenloop. Vorig jaar sloeg VTK het record van Apolloon van het jaar voordien (1055) aan diggelen met 1061 rondjes.

22u55

22u49

Farmaceutica en Politika huppelen al bijna twintig minuten hand in hand over de piste. Maar dan op een ietwat intensere manier. Spannend.

22u22

LBK loopt uit op Medica!

Meer van dat? Volg ons ook via de KU Leugen facebookpagina!

22u20

'Big Five' kringen VTK, Apolloon, Ekonomika, LBK en Medica' liepen intussen allemaal 100 rondjes af. Dat is 55km. Daar deden de kringen bijna net zo snel over als de snelste marathon-run (42,195 km) ooit, op naam van Eliud Kipchoge (2:01.39).

22u06

U vraagt, wij draaien! Onze reporters zijn op culinaire ontdekkingstocht vertrokken. Later meer!

22u05

22u02

Vorig jaar won VTK de 24 urenloop met 1061 rondjes, een nieuw record. Vier teams klokten af boven de 1000 rondjes.

Een uur voor het einde van de 24 urenloop wordt de stand niet meer bijgehouden, om de spanning erin te houden. Op deze blog kan je dan wel nog even terecht voor updates over de tussenstand, tot net voor het einde.

21u23

Apolloon lijkt over VTK te springen. Wij gingen op onderzoek uit hoe dat komt, maar vingen voorlopig bot.

21u21

21u16

Ook bij Tom Merlevede zit de sfeer er nog goed in. Tom loopt vannacht twee marathons. Waarom hij dat in zijn hoofd haalt, kan je hier lezen.

21u09

Ook wat verder is de spanning al te snijden. Industria waant zich voorlopig veilig met enkele rondjes meer dan Wina. Maar hoelang trekken ze dat?

Runner's High (Letteren) loopt voorlopig uit op Politika en Psychokring, die met de ellebogen in elkaar zitten. Dat belooft!

21u05

De uitzending van de tussenstand is begonnen! Het eerste uur kon dat nog niet.

VTK en Apolloon staan al meteen nek aan nek. VTK loopt voorlopig nog enkele seconden uit op de sportkotters.

Ook voor plaats drie gaat het nog gelijk op. Economica en LBK struikelen haast over elkaars trappers, Medica volgt op de voet.

20:51

Het nieuwe Smart Drinking-programma wordt voorgesteld door Bieke Verlinden, schepen voor studentenzaken, Dorien de Studentenflik en de mensen van Lazarus. Drink slim, ook op de 24 urenloop!

20u05

En we zijn vertrokken! Volg alles hier op de voet mee!

Powered by Labrador CMS