artikel> Ook Leuvense lijsttrekkers doen duit in het zakje

LOKO schiet blokkende studenten te hulp

Nood aan een steuntje in de rug tijdens de examens? SOS Blok doet je klusjes en schakelt daar ook de lijsttrekkers van de Leuvense gemeenteraadsverkiezingen voor in.

De studentenboerderij opent vrijdag haar deuren tussen 10u en 13u. Geïnteresseerden zijn welkom aan het Kasteel van Arenberg (Kardinaal Mercierlaan 94, 3001 Leuven). Luisteren naar de blokspecial van Scorpio kan via 106 FM in Leuven en online op http://www.radioscorpio.be/luister

Donderdag 7 juni is SOS Blok opnieuw op gang getrokken. Dit initiatief van de Leuvense studentenkoepel LOKO wordt sinds 2012 georganiseerd om het leven van de studenten wat aangenamer te maken tijdens de examens.

De opzet is eenvoudig: blokkende studenten kunnen verzoekjes insturen om een aantal klusjes afhandig te maken. 'Dat kan gaan van de afwas doen tot een verfrissende smoothie brengen', vertelt Kenny Van Minsel, Coördinator Communicatie van LOKO. 'Op die manier hebben studenten een lichtpuntje met sociaal contact en kunnen ze er weer volop tegenaan.'

Leuvense lijsttrekkers & Nalu

Omdat de kieskoorts ook in Leuven heeft toegeslagen, kan er deze examenperiode ook beroep worden gedaan op de lokale lijsttrekkers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Zo hielp Open VLD’er Rik Daems 6 studenten uit de nood door een berg afwas weg te werken.

Lijsttrekker of Loko-vrijwilliger, Van Minsel maakt zich sterk dat ze alle verzoekjes al hebben kunnen inwilligen. 'Het populairste verzoek is om blikjes Nalu rond te brengen in de bibliotheken,' aldus Van Minsel. 'Maar er zullen ook een heleboel gratis kopjes koffies bij Kup worden uitgedeeld en er werd zelfs een jarige student verrast met een heuse verjaardagstaart. Wie de Facebookpagina van LOKO in de gaten houdt maakt ook kans op een professionele massage van Relaxitaxi.'

Het origineelste verzoek kwam dit jaar van een student die vroeg om een aantal 'motivational quotes' om de blok door te komen. Het ludieke resultaat daarvan kan je hier vinden. 'Maar wat voor verzoek studenten ook doorgeven,' besluit Van Minsel, 'het mooiste aan 'SOS Blok’ is de dankbaarheid op de gezichten van de studenten wanneer je het verzoekje inwilligt.'

Blokplaten en een springkasteel

In samenwerking met Beestig Bezoek, een project uit Winksele dat tamme dieren verhuurt, is er op vrijdag zelfs een heuse kinderboerderij op verplaatsing. Wegens grote interesse vindt die nu plaats voor het Kasteel van Arenberg, tussen 10u en 13u. Studenten kunnen er genieten van de aandacht van tal van dieren waaronder cavia's, konijnen, schapen, kippen en geitjes.

Naast LOKO schuift ook studentenzender Radio Scorpio mee in het beestige verhaal. 'Aangezien studenten tijdens de blok vaak gestresseerd zijn en weinig sociaal contact hebben, zijn de dieren de ideale blokontspanning. Dieren maken mensen gelukkiger, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen', weet presentator Gerrit Willems. Voor de elfde keer brengt Radio Scorpio ook een heuse blokspecial om de student erdoor te slepen in deze lastige tijden.

De muziek wordt tijdens die radio-uitzending volledig gekozen door de studenten zelf. 'We draaien letterlijk alles. De term 'vrije radio' mag je dus letterlijk nemen', glimlacht Willems. Een week later zal er nog een uitzending volgen vanop de campus Sociale Wetenschappen. Dan geen diertjes, maar wel een springkasteel om even te ontspannen.

Powered by Labrador CMS