artikel> Alternatief voor de Albatros?

Nieuwe après-skibar op Oude Markt

De Oude Markt is vanaf oktober een winterbar rijker. EISBEAR belooft ‘een lawine aan de grootste meezingers en beste après-skihits, liters bier und flying Hirsch.’

Jodelliefhebbers en schlagerfans die nog treuren om het vertrek van de Moose Bar, kunnen opnieuw met geheven hoofd Leuven trotseren: in hetzelfde pand op de Oude Markt opent in oktober EISBEAR. De bar, die net als Moose Bar als winterbar is opgevat, strijkt later nog neer in vijf andere steden.

Brein achter het concept is Kris Vanhoyland van evenementenbureau Star Events, de man achter onder andere MNM Back to het 90s & Nillies en Studio 54. Een combinatie van meezingers, après-skihits en een inkleding met schapenvachtjes en koebellen moet EISBEAR de nieuwste vaste stek van de Leuvense uitgaander maken.

Verhuur aan verenigingen

Terwijl de winterbar in de andere steden gehuisvest wordt in almhutten – klassieke Zwitserse houten hutten – is de locatie op de Oude Markt in Leuven een unicum. Het evenementenbureau slaat voor deze bar de handen in elkaar met de mensen van de Bierkelder. Jan en Marieke, bekend van achter de toog van de Bierkelder, worden zaakvoerders.

De opening is gepland voor 16 oktober. De bar zal elke week geopend zijn van woensdag tot zaterdag, vanaf 20 uur. Op de andere dagen is er sprake van een mogelijke verhuur aan Leuvense verenigingen, maar daarvoor lopen nog gesprekken.

Met ruimtes boven en beneden en een officiële capaciteit van 750 personen lijkt het een welkom alternatief voor fuifzaal Albatros, die vorig jaar officieel de deuren sloot. Cantust de Leuvense student weldra in Lederhosen?

Powered by Labrador CMS