nieuws> Hogeschool legt prioriteit op eigen aanbod

UCLL-studenten eten niet meer goedkoop in Alma

Hogeschool UCLL zal komend academiejaar geen budget meer inzetten voor de Alma-maaltijden van haar studenten. UCLL-studenten blijven er wel welkom, maar betalen een verhoogde prijs.

Gepubliceerd

Benieuwd naar Alma's prijzen komend academiejaar?

De hogeschool UCLL beslist om niet langer te investeren in de Alma-maaltijden van haar studenten, die daar bijgevolg niet meer aan de goedkope prijs kunnen eten.

De reden blijkt een kwestie van prioriteiten leggen. 'We moeten slim kijken waar onze middelen naartoe gaan. We hebben immers op andere vlakken ook duidelijke noden, bijvoorbeeld wat mentaal welbevinden betreft', vertelt Manûshân Nesari, teamcoördinator van UCLL Studentenvoorzieningen.

Prioriteiten

Hoger onderwijsinstellingen in Leuven kunnen een deel van hun budget investeren in Alma, om zo te zorgen dat hun studenten er goedkoper eten. De UCLL zet die investering nu stop, maar haar studenten blijven wel welkom in het studentenrestaurant.

Die betalen dan een niet-gesubsidieerde prijs. Afgelopen academiejaar bedroeg het verschil van zo'n prijs en een gewone prijs al snel rond de vijf euro. Een spaghetti in de Alma zou in het afgelopen academiejaar zo 10 euro hebben gekost voor een UCLL student, terwijl een KU Leuven student er maar 5,30 voor betaalde. Het is nog niet duidelijk wat het verschil gaat zijn in de prijzen van komend academiejaar, die Alma onlangs aankondigde.

Studentenkoepel LOKO reageert dat het voor hen belangrijk is dat elke student in Leuven aan goedkoop eten kan dicht bij hun campus, al hebben ze wel begrip voor de eigen noden van UCLL. 'Gelukkig voorziet de hogeschool zelf nog een aanbod voor haar studenten', klinkt het.

UCLL heeft dan ook eigen studentenrestaurants op haar Leuvense campussen. Nesari: 'We zijn een van de weinigen die naast ons eigen aanbod ook nog extra aanbod hadden, maar nu moeten we noodgedwongen inzetten op ons eigen basisaanbod. De algemene crisis treft ook ons.'

Eigen aanbod

De hogeschool kijkt wel naar een uitbreiding voor dat eigen aanbod. 'We onderzoeken het momenteel met onze cateraar, en we kijken in het bijzonder naar een uitbreiding op de campus waar de meeste Alma-bezoekers zitten, met name campus Gasthuisberg', aldus Nesari.

Het beschikbare aanbod varieert per restaurant. Zo biedt niet elke campus warme maaltijden aan. De prijzen van de koude maaltijden liggen momenteel rond de 3 euro. Voor een klassieke maaltijd, bijvoorbeeld vol-au-vent, betaal je 5,50 euro. Voor pasta betaal je 4,80 euro, al gaat het daar wel over zelf op te warmen spaghetti. Het is in elk geval goedkoper dan Alma.

Het algemene aanbod van de hogeschool moet volgens Nesari trouwens niet onderdoen voor Alma: 'Onze cateraar Sodexo is een van de grotere op de markt, en verleent ook diensten aan andere hogescholen, zoals Odissee en Vives.' In een bericht aan studenten waarschuwt UCLL wel voor lichte prijsstijgingen van hun aanbod in de drank- en snackautomaten.

Powered by Labrador CMS