CulTip: 20 februari tot 6 maart

Uw culturele agenda voor de komende twee weken

15 februari 2018
Artikel
Auteur(s): Anneka Robeyns
Enkele cultuurtips om het nieuwe semester op cultureel verantwoorde manier in te zetten.

13 februari tot 1 maart, STUK
Expo: Artefact: This Rare Earth

Artefact is een jaarlijkse tentoonstelling die hedendaagse kunst, verbonden met actualiteit en maatschappelijke uitdagingen, in de spotlight zet. In tijden van stijgende zeespiegels en uitgehongerde ijsberen is het maar logisch dat er wordt ingegaan op het effect van de mens op onze arme aardkloot. De littekens die we hebben achtergelaten op de planeet, op gesteenten, vormen het onderwerp van Artefact: 'This Rare Earth' is dus een zoektocht naar de verhalen die geologische materialen ons kunnen vertellen en die onze verbondenheid met de aarde benadrukken.

Donderdag 1 maart, Pieter de Somer Aula
Comedy: Elfde Vlaamse Improcup

Vlaams improvisatietheater... het is toch een speciaal beestje. Hoogst onvoorspelbaar maar steeds dolkomisch. Opnieuw binden tien afgevaardigden van verschillende gezelschappen de strijd aan met elkaar (en eventueel met het publiek dat de kans krijgt om mensen weg te stemmen, joepie!). Deze ondertussen al elfde editie van de wedstrijd tussen improgezelschappen ontstond als een soort misplaatste grap en groeide uit tot een grootschalige evenement. Vul je avond met gelach en vertier en oordeel mee wie de improcup verdient.

Maandag 5 maart, 19:00
Vegan: Plantaardige Potluck @ Wereldcafé.coop

Of je het nu doet vanuit een bekommernis om de diertjes, het klimaat, je gezondheid of alledrie, een avondje veganistisch eten, kan allesbehalve kwaad. Het principe is simpel: deelnemers brengen een eigen plantaardig gerechtje mee naar Wereldcafé.coop en mogen vervolgens van alle gerechten komen proeven. Zo kan iedereen een gevarieerd menu komen ontdekken dat aan een lopend buffet zal worden voorgeschoteld. Je hoeft helemaal geen keukenprins(es) of doorwinterde veganist te zijn om deel te nemen, gelukkig.

Woensdag 28 februari, 19:00
Finale Interfacultaire Rockrally 2018

De vijf finalisten van de InterFacultaire Rockrally (Tea With Tigers, Isadore, She Bad, Insanity en Billy Turner & The Fortune Tellers) beklimmen het podium van Het Depot om met hun set van 30 minuten de professionele jury en het publiek weg te blazen. Als het aan onze recensenten ligt, maakt She Bad alvast een heel grote kans om met de trofee gaan lopen. Maar komt dat zien en stem vooral zélf op je favoriete band tijdens de finale van de Interfacultaire Rockrally.

Dinsdag 20, donderdag 24 en maandag 26 februari
Cinema Zed: 'The Room' & 'The Disaster Artist' Double Bill

‘The Room’ wordt ook wel eens omschreven als 'cinematografisch ramptoerisme'. Het werd uitgebracht als melodrama maar werd helaas zo slecht onthaald dat hij een transformatie onderging tot memorabele (cult)komedie. Het verhaal van de ‘slechtste film aller tijden’ en zijn ironische status kwam ter ore van regisseur en acteur James Franco. Hij besloot een parodie op en tegelijk een ode aan de kunst van ‘The Room’ te maken, zo ontstond ‘The Disaster Artist’. Cinema ZED brengt de twee films samen in een 'double bill' formule. Need we say more?

Zaterdag 3 maart tot zondag 4 maart
Evenement: opening STELPLAATS

STELPLAATS is de tijdelijke invulling van de oude stelplaatsen van De Lijn, gelegen net achter het station van Leuven. Op initiatief van mijnLeuven en vzw ONKRUID krijgen alle jonge doeners en denkers uit Leuven er een gelegenheid om te dansen, drinken, keuvelen en ideeën uit te wisselen. STELPLAATS zal uitgebouwd zijn tot een creatieve plek voor expo's, workshops, dansfeestjes, enzovoorts. Laat je gerust meevoeren!