Interfacultair Theaterfestival blijft bestaan in huidige vorm

"Het IFTf speelt een belangrijke rol in het cultuurbeleidsplan van de KU Leuven"

18 mei 2016
Artikel
Auteur(s): Margot De Boeck
Studentenkoepel LOKO hervormt en dat heeft een invloed op haar activiteiten. Het Interfacultair Theaterfestival (IFTf) blijft in zijn huidige vorm bestaan, garandeert LOKO's cultuurcoördinator.

Vorige week reikte de IFTf-jury tien Bovenste planken uit aan de zeven deelnemende studentenkringen. Een paar dagen geleden berichtte Veto dat het voortbestaan van het IFTf op de helling stond. Dat blijkt niet het geval. Organisator LOKO hervormt tot een grote subsidiepot, waardoor het niet duidelijk was onder wie de verantwoordelijkheid van het festival vanaf volgend jaar zou vallen.

"Die bezorgdheid is niet nodig, het IFTf zal blijven bestaan," sust cultuurcoördinator Cilia Gouwy de paniek. "LOKO verandert in een subsidiepot, maar er blijft een projectmedewerker aangesteld. LOKO zal dan een subsidie aanvragen bij zichzelf, die de organisatie van het festival mogelijk maakt."

"Die bezorgdheid is niet nodig, het IFTf zal blijven bestaan"

Cilia Gouwy, LOKO Cultuurcoördinator

Het IFTf wordt ook nog steeds ondersteund door de Dienst Cultuur en vicerector Cultuur Katlijn Malfliet: "Het IFTf speelt een belangrijke rol in het cultuurbeleidsplan van de KU Leuven," benadrukt Gouwy. "Er zal dus zeker voldoende geld voor worden vrijgemaakt."

Behalve de feestelijke openings- en slotavond van het festival staat LOKO Cultuur onder meer in voor het inplannen van coachings van de kringen door professionele theatermakers en het organiseren van werkvergaderingen.

Het artikel over de slotavond en de prijsuitreiking lees je hier.