Sportcentrum pakt wachtlijsten aan

Drie keer meer pilates

15 februari 2016
Artikel
Auteur(s): Margot De Boeck
De inschrijvingen voor de sportsessies van de universiteit gingen vorige week van start. Het Universitair Sportcentrum pakt de problemen met de lange wachtlijsten van een aantal populaire sporten aan.

Vorig academiejaar stonden 500 studenten op de wachtlijst voor de pilates-sessie. Een uitbreiding van het aanbod en een parallel traject waarop studenten zich wekelijks kunnen inschrijven moeten deze problematiek verhelpen.

“We zagen dat ondanks een sessie volzet was, soms maar de helft van de studenten kwam opdagen,” licht Pieter van Kelst, beheerder van de het Universitair Sportcentrum toe. Naast de betalende sessie die semestriëel is, is er daarom nu ook een gratis traject waarop je je wekelijks kan inschrijven.

Studenten vinden het niet helemaal duidelijk of de inschrijvingen op de website in volgorde worden behandeld. Van Kelst benadrukt dat de inschrijvingsprocedure eerlijk verloopt: “De inschrijvingen verlopen eerlijk, want we zorgen ervoor dat iedereen in volgorde behandeld wordt.”

Naast de betalende sessie is er nu ook een gratis traject waarop je je wekelijks kan inschrijven

Daarnaast kan je inschrijving via de website lang duren: “Aangezien veel mensen zich aan het begin van het semester inschrijven, is er enige vertraging op de site,” geeft Van Kelst toe. “Bij de leverancier blijven we hameren op betere snelheden en met nieuwe software volgend jaar verwachten we wel verbeteringen.”

Nieuwe sporthal

Van de populairste sporten is het aanbod bovendien uitgebreid. “Het aantal plaatsen voor pilates is van 48 naar 148 plaatsen verdrievoudigd,” weet Van Kelst. Daarnaast zijn de sessies van figuurtraining en bodypower verdubbeld.

“We hebben een zeer dynamisch aanbod, dat we elk jaar opnieuw evalueren,” vertelt Van Kelst. “Het gaat om een verschuiving in ons aanbod, waarbij we een extra lesgever moeten aanstellen; maar als de studenten blijven opdagen loont zich dat.”

Om de extra sessies te kunnen organiseren, daalt wel het aantal van de slots waarin studenten zelf de sporthal kunnen gebruiken om een eigen sportsessie te organiseren.

“De indoor infrastructuur is volledig bezet tijdens de avonden voor studentensport, daarom investeert de universiteit in nieuwe sportinfrastructuur,” vertelt Van Kelst. Aan het begin van het academiejaar opende al een nieuwe atletiekhal, waarin vanaf volgend academiejaar ook andere sportsessies naast atletiek zullen worden georganiseerd. De nieuwe sporthal wordt verwacht voor academiejaar 2017-2018.