artikel> Verbeter de KU Leuven, begin bij de POC

Studentenraad KU Leuven lanceert ‘Plan POC’

De Studentenraad KU Leuven wil de werking van de Permanente Onderwijscommissies (POC’s) in kaart brengen en optimaliseren. De actie wordt afgesloten op 23 maart met ‘De Nacht van de POC’.

Gepubliceerd

Bezoek de webshop hier.

Dit werkingsjaar wil de Studentenraad van de KU Leuven (Stura) volop inzetten op de POC’s, ofwel Permanente Onderwijscommissies. Die organen volgen per opleiding het onderwijs op en discussiëren daarover. POC's bestaan uit studenten, professoren, medewerkers en een programmadirecteur.

Ideale POC

‘De POC zou heel belangrijk moeten zijn’, vertelt Marie Vanwingh, voorzitter van de Studentenraad. Daarom presenteert Stura nu ‘Plan POC’. Vanwingh licht toe: ‘Eerst willen we in kaart brengen hoe de POC nu eigenlijk werkt. Aan de hand van een bevraging bij POC's en programmadirecteuren willen we een beeld samenstellen van de huidige werking van de POC’s.’

‘In het tweede deel willen we nadenken over hoe de ideale POC eruitziet’, gaat de voorzitter verder, ‘zonder wettelijke of andere beperkingen. In de derde fase leggen we die twee naast elkaar en kijken we hoe we de huidige situatie 'idealer' kunnen maken.’

Bottom-up

Vanuit die conclusies kunnen de POC’s weer aan slag om hun werking te optimaliseren. De studentenraad werkt expliciet vooral bottom-up in plaats van top-down. Zo stelt ze een hele reeks aan ondersteuningsmateriaal ter beschikking op de ‘Stura webshop’, waarmee ze POC’s ondersteunt met het organiseren van debatten of lezingen.

‘Plan POC’ wordt afgesloten met een ‘Nacht van de POC’ op 23 maart 2017, een debat tussen beleidsmakers op verschillende universitaire niveaus. Stura beloont die nacht ook de POC’s met de beste initiatieven. Op haar website legt Stura uit hoe die moeten zijn: acties om input te verzamelen bij alle actoren rond terugkoppeling of om de band tussen docenten en studenten aan te halen. De Nacht van de POC zal toegankelijk zijn voor alle studenten.

Powered by Labrador CMS