Tussenstand om 22u

De eerste tussenstand van de 24 urenloop

25 oktober 2016
Artikel
Auteur(s): Brecht Castel
Eén twaalfde van de wedstrijd is achter de rug. Het is nog zeer vroeg in de nacht, maar de eerste verschillen tekenen zich al af.

Een formeel rondje met de presessen en rector Rik Torfs die het startschot geeft. De 24 urenloop houdt vast aan zijn tradities die langzaamaan zijn gegroeid. Na weken van intensieve training gieren de zenuwen door de keel van de eerste lopers.

VTK en Apolloon zetten meteen zeer snelle lopers in. De eerste loper van VTK smijt zich zodat hij bij de stokwissel zelfs ten val komt. De tweede loper van Apolloon lijkt een tikje sterker dan de tweede loper van VTK en zo wordt er meteen een kleine kloof geslagen.

Na een uur bedraagt die kloof al een kleine ronde. In het tweede uur kan Apolloon die voorsprong vasthouden, maar zeker niet uitbouwen. Apolloon lijkt nog te lopen op de euforie van de vorige gewonnen editie, maar de nacht is nog jong en de weg nog lang. VTK zint op wraak.

Zoals wel vaker in de 24 urenloop is de strijd om de derde plaats minstens even spannend of zelfs spannender dan die om de oppergaai. Na een uur vormt er zich een peloton van vier kringen in de strijd om het brons: LBK, Medica, Ekonomika en Industria. Een uur later lijkt Industria dat peloton al te moeten laten gaan.

Blijf het op de voet volgen op onze liveblog.