Mathieu Lonbois

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Mathieu Lonbois

De juiste soundtrack kan alledaagsheid episch doen klinken, of helpt je om een leven in afzondering draaglijk te maken. Deze albums loodsen de Vetoredacteurs door coronatijden.

Als onze wekenlange afzondering één voordeel heeft, is het dat we even terug tijd hebben om te lezen. Barbóék en Boekarest bezorgen je nu zelfs boeken thuis! Hier alvast wat tips van de Veto-redactie.

Regisseur Jorre Vandenbussche en acteurs Casper Schoolmeesters (Edward Twee) en Karel Tuytschaever (Gaveston) brengen homoseksualiteit en macht op de planken in 'Edward Twee' van fABULEUS.

Ze zijn met vijf, de artiesten die kunstencentrum STUK heeft opgetrommeld om Artefact ook buiten de museumzaal te brengen. Het jaarlijks festival palmt deze editie namelijk ook de Leuvense straten in.

Ik kies de mooiste tulp uit het tuiltje van de bloemiste. Ik reken af en vervolg mijn weg naar het station. Mijn eigen huis loop ik voorbij.

Voor de 25ste keer vindt Kortfilmfestival Leuven plaats in STUK. Mathieu hielp mee aan de programmatie en deelt met jullie zijn persoonlijke favorieten binnen de verschillende compilaties.

Als medeoprichtster van UNDIVIDED maakt Nozizwe Dube zich sterk voor een gedekoloniseerde universiteit. 'De KU Leuven heeft nog veel werk.'

Niets ontstaat uit niets. Daarom gaat Veto met De Mosterdpot op zoek naar de inspiratiebronnen van artiesten uit allerhande kunsttakken. Waar haalde Audiocollectief SCHIK de mosterd voor hun podcasts?

Met Karibu heeft de KU Leuven voor het eerst een kring die zich richt op de Afrikaanse cultuur. Voorlopig is dat wel zonder erkenning van studentenkoepel LOKO.

Een meisje schrijft met kalkwitte krijtstift steeds dezelfde zin op de podiumvloer: I WILL NOT INSTIGATE REVOLUTION. Toch is dat exact wat ze de volgende 70 minuten zal proberen met haar medeacteurs.

De saga rond verhoogde inschrijvingsgelden voor niet-EER studenten bereikte recentelijk een nieuw stadium: plannen voor uniforme tarieven. Wat betekent dit en wat is er aan de hand?

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

Wie zijn ogen openhoudt tijdens een stadswandeling, heeft het allicht al gemerkt: Leuven staat bol van streetart. Van onleesbare, vervaagde tags tot indrukwekkende pieces die complete gevels innemen.

In het kader van het 'In de maak'-festival voerde Collectief NOK het voorbije weekend hun eerste voorstelling op. De performance blinkt uit in vorm en creativiteit, maar zucht onder het script.

De nieuwe studentenflik Gil Vanommeslaeghe werkte als data-analist, maar koos uiteindelijk voor een overstap naar het politiekorps.

De rolletjesvaliezen maken na een veel te korte zomer weer elke zondag hun blijde intrede in Leuven. Hoog tijd voor een nieuwe CulTip dus. Deze week op maat van uw studentenbudget: alles gratis!

Zes grootmachten verdelen Leuven onder elkaar. Net zoals wereldleiders hebben zij hun charmes en gebreken. Wij zetten ze op een rijtje met het oog op de student.

Niets ontstaat uit niets. Daarom gaat Veto met De Mosterdpot op zoek naar de inspiratiebronnen van artiesten uit allerhande kunstdomeinen. Waar haalde Warhola de mosterd voor 'YOUNG LOVING'?

Profiteer van het feit dat je studentenvereniging de meeste cursussen nog niet gedrukt heeft en de powerpoints nog niet op Toledo staan om de komende twee weken extra veel cultuur op te snuiven.

STUK sloot hun cultuurjaar af met een knaller van een eindfeest. Ook wij gingen gretig mee in de feestelijkheden tot een uur of zes, zij het dan niet zo heel nuchter meer.