artikel> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 16 november - 30 november

Hoewel we een lockdown ondertussen al gewoon zijn, blijft het moeilijk om onze culturele drang onder controle te houden. Gelukkig is niet alles afgezegd: een digitale, budgetvriendelijke editie.

Gepubliceerd

Het Groot Dictee Der Leuvense Studenten - LOKO Cultuur
19 november, 19.00 uur

Dit evenement is perfect voor de taalpuristen onder ons. LOKO organiseert zoals ieder jaar een dictee, geïnspireerd door Het Groot Dictee Der Nederlandse Taal dat plaatsvond op 7 november. Deze keer werd het geschreven door professor Dirk De Geest en zal het gepresenteerd worden door Jonas Maes, nieuwslezer bij Studio Brussel. Je kan het opnemen tegen vrienden, gezin, buren, grootouders of geliefden. Alles wordt gestreamd om je woonkamer van taal te vervullen.

In de Iglo - INUIT

Jammer genoeg kan je nu geen nieuwe muziek meer ontdekken via vrienden op een kotfeest. Gelukkig heeft INUIT hier een oplossing voor gevonden: een playlist. Een lijst van 100 Belgische artiesten die op dit moment geen podium kunnen betreden. Hiermee geniet je van nieuwe muziek, en steun je tegelijk lokale, opkomende muzikanten. Waar en wanneer je maar wil.

Moving Henry Podcast - M Leuven

Ook het M Leuven moet haar deuren weer sluiten, maar het museum heeft een aantal alternatieven gevonden. Niet alleen kan je virtueel door de gangen van het museum lopen of video's bekijken over de huidige of vorige expo's, er is ook een podcast. Hierin wordt beschreven hoe tijdens de restauratie van het graf van Henry I in de Sint-Pieterskerk een kleine kist werd gevonden. Door deze kist begonnen de onderzoekers aan de zoektocht naar de overblijfselen van de eerste hertog van Brabant. De podcast is te vinden op Spotify.

Leuven: Street Art Hotspot - UiT

Al voor de lockdown maakte UiT een app voor de Leuvenaar om de sterk aanwezige street art meer op de kaart te zetten. Deze heet Street Art Cities Leuven en heeft voor ieder wat wils. Met verschillende hoofdthema's zoals dieren, BISSER of gewoon een verkenningstocht, ontdek je de verschillende kunstwerken verborgen in de stad. Je komt overal in de stad wel muurschilderingen en graffitikunst tegen, maar deze app biedt je een volledige kaart met exacte locaties aan.

WatchApp #2: Emmi & Leo Live - 30CC
18 november - 9 december

Wie het eerste deel van Emmi en Leo al gezien heeft, zal opgelucht zijn dat binnenkort het tweede deel ook wordt vertoond. Via Whatsapp volg je achttien dagen lang enkel en alleen via berichten de liefdesrelatie tussen de twee personages. De twee hebben elkaar nog nooit ontmoet; dit was bijna het geval, maar toen liep het mis en hoorden ze twee jaar lang niks meer van elkaar. In dit deel pikken ze dat verloren contact terug op en ontmoeten ze elkaar eindelijk.

Am I Really Free? - STUK

Wie nog niet genoeg krijgt van online expo's kan nu ook terecht bij STUK. Mircea Cantor leidt je doorheen Am I Really Free?, een voorstelling geïnspireerd door het dagelijks leven. Er wordt gezocht naar visuele poëzie, met motieven zoals fauna en flora, knopen, touwen en zelfs vingerafdrukken.

Powered by Labrador CMS