voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 20 september – 27 september

Nu er stilaan meer en meer evenementen plaatshebben, zijn we dit academiejaar weer helemaal terug met een tweewekelijkse CulTip. Laat je culturele honger stillen met dit overzicht.

Gepubliceerd

Dans voor actrice (Jérôme Bel) - STUK Soetezaal
Dinsdag 21 september, 20u30

Wie zich afvraagt hoe acteurs en actrices worden uitgedaagd om dansscènes te spelen zal niet op zijn honger blijven zitten bij de productie Dans voor actrice. In dit recital interpreteert actrice Jolente de Keersmaeker diverse bekende danssolo's uit de hedendaagse dans. Als student steek je ongetwijfeld nieuwe moves op die je op de volgende TD kan etaleren.

Prijs: €12 - €16. Tickets via Stuk.be

Kennismakingsavond Veto - Redactie Veto ('s Meiersstraat 5)
Donderdag 23 september, 19u00

Veto wil jou leren kennen! Kruip je graag in je pen en ben je een news addict? Dan is Veto zeker iets voor jou. Alle artikelen van de papieren editie en op deze website zijn het resultaat van studenten, voor studenten.
Kom vrijblijvend eens kennismaken op onze kennismakingsavond! Aansluitend volgt de eerste redactievergadering en kan je beslissen of je je wilt vastbijten in een eerste artikel. Bovendien breid je bij Veto je netwerk uit.

Gratis, meld je aan via het Facebookevenement

Concert Wereldcafé Leuven - Wereldcafé.coop
Van vrijdag tot zondag 24-26 september

Wereldcafé.coop is er tijdens het weekend voor de liefhebbers van muziek. Het Wereldcafé haalt er met deze concertreeks muziek bij uit verre oorden. Vrijdagavond kan je je laten verleiden door Franse chansons van Leo & les Tricastins. Op zaterdag kan je gaan luisteren naar afro-fusion wereldmuziek van de Leuvense Betsy Sandrine. Zondag word je terug gekatapulteerd naar de sixties met covers van Snow on the Roof.

Gratis

Zingen naar het licht (Kaspars Putniņš en Philippe Herreweghe) - Pieter De Somer Aula
Maandag 27 september, 20u30

Het koor Collegium Vocale van Philippe Herreweghe brengt Vespers van Rachmaninov onder leiding van de Letse dirigent Kaspars Putniņš. Het werk wordt beschouwd als een van de belangrijkste composities in de Russische geestelijke muziek. Putniņš' opname van dit werk voor a capella koor geldt als referentie binnen de muziekwereld.

Prijs: €30

Vrede, Liefde & Vrijheid (Stijn Devillé) - 30CC/Schouwburg
Dinsdag 28 september, 20u00

Michaël Pas, Prince K. Appiah en Clara Cleymans brengen het toneelstuk Vrede, Liefde & Vrijheid. Het verhaal speelt zich af na afloop van de Eerste Wereldoorlog. De grootmachten onderhandelen over de verdeling van de wereld en dat moet uitmonden in het Verdrag van Versailles. Een briljante, biseksuele econoom; een ballerina en een gezant van Liberia kruisen elkaars pad en beginnen een gesprek over vrijheid. Alle drie schijnen ze daar namelijk op zoek naar te zijn.

Prijs: €13 - €16 - €18 - Tickets via 30cc.be
20% korting op vertoon cultuurkaart


Powered by Labrador CMS